Már biztos: az ünnepek alatt is folytatódik a kijárási tilalom

A kijárási tilalom meghosszabbítását jelentette be Orbán Viktor.

kijarasi-tilalom-karacsony

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

További egy hónapig, vagyis január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs hétfői döntését a közösségi oldalán. A szentestét érintő járványügyi szabályokról később döntenek.

A kormányfő kifejtette: este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom lesz. Hogy a szenteste kivétel lesz-e, azt majd csak december 21-én döntik el, de az már biztos, hogy idén december 31-én a szilveszteri bulikat és utcabálokat nem lehet megtartani.

Orbán Viktor bejelentette a kijárási tilalom meghosszabbítását

- Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta. A koronavírussal továbbra is harcban állunk, nem csak mi, hanem egész Európa, mert nem csak nálunk, hanem egész Európában fertőz. A kórházakban a betegeinkért küzdenek az orvosok és az ápolónők, az iskolában pedig a pedagógusok azért küzdenek, hogy a gyermekek szülei megmenthessék a munkahelyüket. Mind az ápolóknak, mind az orvosoknak, mind a pedagógusainknak köszönettel tartozunk - kezdte Orbán Viktor a bejelentést.

- Két hete célzott tömeges tesztelést indítottunk, sőt múlt héten már a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott Magyarország. A tesztelésen túl több konzultációt is folytattam járványügyi szakemberekkel, professzorokkal és tudósokkal. Azt kérdeztem, hogy fenntartsuk-e a december 11-én lejáró kijárási tilalmat és szigorú intézkedéseket. A válasz egyöntetű volt, a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani. Azt mondták, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz - most az a fontos, hogy mi is legyünk - folytatta a miniszterelnök.

- Ennek megfelelően ma hajnalban az Operatív Törzs hozott néhány döntést. A legfontosabb, hogy a jelenlegi kijárási tilalom és szigorú intézkedések január 11-ig, tehát további egy hónapig érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van. Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében. Biztosan mondhatom azonban, hogy nem lesz kivétel december 31-én, a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani. Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk - fogalmazott a kormányfő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- A megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Holnaptól indul a regisztráció, mindannyian jelentkezhetünk, ha be akarjuk magunkat oltatni. Azért dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők között juthassunk vakcinához. Mindenkivel tárgyalunk: se politikát, se egymással versengő nagy nemzetközi cégek érdekeit nem vesszük figyelembe, csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és minél biztonságosabban juthassanak vakcinához. Addig is arra kérem önöket, hogy tartsuk be a járványügyi szabályokat, és közös erővel fékezzük meg a vírust. Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít - zárta a közleményt Orbán Viktor.

Gyakori tévhitet oszlattak el a tudósok a maszkviselésről

Sokan aggodalmukat fejezték ki a maszkviseléssel kapcsolatban, hiszen úgy gondolták, ez károsítja a szív- és tüdőműködést. Ők most megnyugodhatnak.

Ezt is szeretjük