Már biztos: az ünnepek alatt is folytatódik a kijárási tilalom
A kijárási tilalom meghosszabbítását jelentette be Orbán Viktor.

kijarasi-tilalom-karacsony
beauty and style
Top olvasott cikkek

További egy hónapig, vagyis január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs hétfői döntését a közösségi oldalán. A szentestét érintő járványügyi szabályokról később döntenek.

A kormányfő kifejtette: este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom lesz. Hogy a szenteste kivétel lesz-e, azt majd csak december 21-én döntik el, de az már biztos, hogy idén december 31-én a szilveszteri bulikat és utcabálokat nem lehet megtartani.

Orbán Viktor bejelentette a kijárási tilalom meghosszabbítását

- Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta. A koronavírussal továbbra is harcban állunk, nem csak mi, hanem egész Európa, mert nem csak nálunk, hanem egész Európában fertőz. A kórházakban a betegeinkért küzdenek az orvosok és az ápolónők, az iskolában pedig a pedagógusok azért küzdenek, hogy a gyermekek szülei megmenthessék a munkahelyüket. Mind az ápolóknak, mind az orvosoknak, mind a pedagógusainknak köszönettel tartozunk - kezdte Orbán Viktor a bejelentést.

- Két hete célzott tömeges tesztelést indítottunk, sőt múlt héten már a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott Magyarország. A tesztelésen túl több konzultációt is folytattam járványügyi szakemberekkel, professzorokkal és tudósokkal. Azt kérdeztem, hogy fenntartsuk-e a december 11-én lejáró kijárási tilalmat és szigorú intézkedéseket. A válasz egyöntetű volt, a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani. Azt mondták, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz - most az a fontos, hogy mi is legyünk - folytatta a miniszterelnök.

- Ennek megfelelően ma hajnalban az Operatív Törzs hozott néhány döntést. A legfontosabb, hogy a jelenlegi kijárási tilalom és szigorú intézkedések január 11-ig, tehát további egy hónapig érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van. Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében. Biztosan mondhatom azonban, hogy nem lesz kivétel december 31-én, a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani. Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk - fogalmazott a kormányfő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

- A megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Holnaptól indul a regisztráció, mindannyian jelentkezhetünk, ha be akarjuk magunkat oltatni. Azért dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők között juthassunk vakcinához. Mindenkivel tárgyalunk: se politikát, se egymással versengő nagy nemzetközi cégek érdekeit nem vesszük figyelembe, csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és minél biztonságosabban juthassanak vakcinához. Addig is arra kérem önöket, hogy tartsuk be a járványügyi szabályokat, és közös erővel fékezzük meg a vírust. Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít - zárta a közleményt Orbán Viktor.

Gyakori tévhitet oszlattak el a tudósok a maszkviselésről

Sokan aggodalmukat fejezték ki a maszkviseléssel kapcsolatban, hiszen úgy gondolták, ez károsítja a szív- és tüdőműködést. Ők most megnyugodhatnak.

Ezt is szeretjük