Képek: így teltek a kijárási korlátozás első napjai Magyarországon
Járőröző rendőrök, üres terek: fotókon mutatjuk a korlátozást a gyakorlatban.

korlatozasok-8
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 28. és április 11. között kijárási korlátozás van érvényben Magyarország egész területén, melynek értelmében ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát. A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, az egészségügyi ellátás igénybevétele, valamint az egyéni szabadidős sporttevékenység és szabadidős célú gyalogos közlekedés.

Az élelmiszerüzletek és drogériák mellett az állateledelt árusító boltokat, mezőgazdasági üzleteket, piacokat, gyógyszertárakat, benzinkutakat, dohányboltokat, fodrászatokat lehet felkeresni. A 65 évnél idősebb állampolgárok csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat és gyógyszertárakat, és ezeken a helyeken ebben az időszakban mások nem tartózkodhatnak - írja az MTI.

Kijárási korlátozás: képek

A polgárok többsége megértette a rendeletet, de már 739 esetben kellett a kijárási korlátozást megszegőkkel szemben intézkednie a rendőrségnek - jelentette be a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a hétfői online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes elmondta: 660 intézkedés figyelmeztetéssel zárult, 15 emberrel szemben azonban helyszíni bírságot kellett kiszabniuk. Nézd meg képeken, hogy teltek a korlátozás első napjai.

Ezt is szeretjük