Tragédia Balatonmáriafürdőn: ezért akadtak ki nagyon a mentők
A Balatonlellei Mentőállomás vezetője azt mondta az eset kapcsán, hogy ehhez hasonlót sohasem tapasztalt a több mint harmincéves pályafutás alatt.

GettyImages-1254004933
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tragédia történt kedden Balatonmáriafürdőn. Az Országos Mentőszolgálat emberei minden tőlük telhetőt megtettek a mentés során, de közben egy nem várt problémával is számolniuk kellett. 

A Balatonlellei Mentőállomás vezetője azt mondta az eset kapcsán, hogy ehhez hasonlót sohasem tapasztalt a több mint harminc éves pályafutás alatt.

Kiakadtak a mentők

A Kaposvári Mentésirányítás hatalmas erőket riasztott egy ötven év körüli férfihez, akit a Balatonból húztak ki kedden a fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon, számolt be az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. 

A férfi már nem lélegzett, amikor a mentőegységek és a légimentők néhány percen belül kiérkeztek, és megkezdték az emelt szintű ellátását.

A szakemberek több mint másfél órán keresztül küzdöttek a beteg életéért. Az eseményt a parton rengeteg bámészkodó figyelte annak ellenére, hogy a mentősök fürdőlepedőkkel és takarókkal próbálták meg eltakarni a mentést.

Az életmentők megpróbálták elküldeni a katasztrófaturistákat, akik közül többen teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, ugyanis fényképezték és videóra vették a mentést, sőt némelyek később még meg is osztották a felvételeket a közösségi médiában. Voltak olyan bámészkodók is, akik a kisgyermekükkel a karjukon figyelték a mentést. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár a mentők mindent elkövettek, a férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni. A bámészkodók viselkedése megviselte a mentést végzőket, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, és azt mondta, hogy ehhez hasonlót sohasem tapasztalt a több mint harmincéves pályafutás alatt. Az Országos Mentőszolgálat őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak. 

Jönnek az új, biciklis mentősök - Mikor fogják bevetni őket?

A biciklis mentősöket leginkább városokban vetnék be, elsősorban olyan területeken, ahonnan az átlagosnál több hívás érkezik.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük