Megrázó fotók a kaliforniai erdőtűzről - Hatalmas területek váltak hamuvá
Óriási területen tombol a tűz Kaliforniában, már a tűzoltók is egyre jobban aggódnak.

kalifornia-erdőtűz5
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy tűnik, a 2020-as év még az utolsó hónapokra is tartogat csapásokat. A járványhelyzet második hulláma mellett egy hatalmas természeti katasztrófa is sújtja a világot, hiszen Kaliforniában több hektárnyi erdő vált a lángok martalékává.

Az év elején hasonlóan nagy horderejű esemény rázta meg a világot, hiszen Ausztráliában pusztított hatalmas tűzvész. Most Amerika legnépesebb tagállama van nagy veszélyben, a hatóságok pedig mindent megtesznek, hogy megfékezzék a lángokat, ám ez nem olyan egyszerű feladat, és már a tűzoltóság is kezd kétségbeesni.

Folyamatosan harcolnak a lángokkal

A szárazság és a nyár végi viharok villámai minden évben számos tűzesetet okoznak az Egyesült Államok nyugati partjainál, ám most különösen nagy területeken lángol a növényzet. Augusztus 15-e óta nagyjából kétmillió hektárnyi területen pusztított a tűzvész, és 14 ezer tűzoltó dolgozik fáradhatatlanul azon, hogy véget érjen a rémálom. Nemcsak az állat- és növényvilágra jelent nagy veszélyt a katasztrófa, hanem az emberekre is, eddig nyolcan vesztek oda, és több ezren kénytelenek átmeneti szállásokon meghúzni magukat. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy egy babaváró buli elromlott pirotechnikai eszköze is több ezer hektárnyi erdőfelületet lobbantott lángra. Ezért a hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy szárazság idején fokozottan ügyeljenek a gyúlékony anyagok használata során - főleg, hogy a tűzoltóság jelezte, hogy nincs elegendő eszközük az oltáshoz.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük