6 furcsa jóslat, ami a kutatók szerint a jövőben megtörténhet: hosszabb nappalok és öntöltődő hűtők várhatnak ránk

Vajon tényleg ilyen lesz az emberiség jövője, vagy csak a kutatók fantáziája ennyire élénk?

jövő3
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jövő az egyik legtitokzatosabb dolog az életben, hiszen csak nagyon ritkán lehet pontosan előre megjósolni, mi is fog történni valójában. Már a régi korok emberét is foglalkoztatta a jövő gondolata, és ami akkor számukra még nagyon távolinak tűnt, az nekünk már a jelen.

Bár a technika folyamatos fejlődésével úgy érezhetjük, hogy már nincs olyan dolog, amit ne találtak volna fel, a kutatók folyamatosan azon dolgoznak, hogy még kényelmesebbé tegyék az életünket, és ez akár olyan jövőt eredményezhet, amit ma még nagyon nehéz elképzelni.

A modern technológia sok mindent lehetővé tesz majd

A jövő egyik nagy újdonsága lehet, hogy akár virtuálisan is kapcsolatba léphetünk elhunyt szeretteinkkel. Ray Kurzweil jövőkutató és a Google műszaki igazgatója szerint az emberek emlékét a jövőben majd nemcsak a szívünkben és fényképeken őrizhetjük meg, hanem akár virtuális valóságavatárokat is létre lehet majd hozni a mintájukra, akik annyira valósághűek lesznek, hogy akár kommunikálni is lehet majd velük. Ezekkel az avatárokkal legkönnyebben VR-szemüveg segítségével lehet majd kapcsolatba lépni, így akár olyan helyekre is eljuthatunk velük, ahová nem volt lehetőség az életben.

jövő2
Fotó: Henrik Sorensen / Getty Images Hungary

A kutatók már maguk elé képzelték azt a jövőt is, amikor az internetezéshez nem lesz majd szükség okostelefonra vagy számítógépre. A Samsung mérnökei keményen dolgoznak egy olyan kontaktlencse kifejlesztésén, amely lehetővé teszi, hogy  az ujjak felemelése nélkül lehessen meglátogatni a weboldalakat, és a szem mozgatásával tudunk majd lapozni és olvasni. A különleges módszert már nyulakon is tesztelték, amik jól sikerültek, ám azt nem tudni egyelőre, hogy mikor kerülhet valóban forgalomba az internetezésre használható kontaktlencse.

A cikk az ajánló után folytatódik

A modern technológia a kutatók szerint más változásokat is hozhat az életbe. A CGI használata miatt egy idő után el fognak tűnni az igazi színészek, és csak animált karakterekkel lehet majd találkozni a filmekben, hiszen őket könnyebb irányítani, és pontosan úgy mozognak, ahogy azt a rendező elképzelte. 

Ilyenek lesznek a mindennapjaink

Vannak országok, ahol már robotok vagy drónok is segítenek a kiszállításban, a jövőben pedig ezek akár a hűtőszekrényt is automatikusan feltölthetik. A tervek szerint a hűtőben egy olyan szenzor lesz beépítve, ami érzékeli, ha fogyóban van például a tej vagy a zöldségek, és riasztást küld egy robotnak, ami házhoz viszi az árut, így az embereknek csak annyi lesz a dolguk, hogy bepakoljanak. A nappalok is hosszabbodnak majd, bár ez csak a nagyon távoli jövőben lesz észrevehető, hiszen 100 évente körülbelül 1,7 milliszekundummal lesznek majd hosszabbak a napok.

jövő1
Fotó: YinYang / Getty Images Hungary

Az életmód tekintetében olyan változásokat jósolnak, amik rengeteg emberéletet is megmenthetnek. A Google X Lab 2014-ben bejelentette, hogy olyan tablettán dolgoznak, amely  mikroszkopikus méretű részecskéket juttat a véráramba, és képes azonosítani a rákos megbetegedéseket, sőt a jövőbeni szívrohamokat is jóval azelőtt, hogy azok halálossá válnának. Így akár tünetmentesen is kimutatható lenne a káros elváltozás, ami rengeteg betegnek lenne hatalmas segítség.

Elképesztő, miket tervezett Leonardo Da Vinci a múltban

A zseni elképesztő mértékben előzte meg korát.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük