30°C is lehet augusztus utolsó napjaiban: az ősz még várat magára
Igazi késő nyári időre számíthatunk a héten.

fa-kep
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő. Délnyugaton helyenként zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, de szélerősödésre zivatarok környezetében is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24°C és 30°C között valószínű. Késő estére 18°C és 24°C közé hűl le a levegő.

Kedden délnyugaton is csökken a felhőzet, többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A keleti országrészben több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. A késő esti 18°C, 24°C-ról hajnalra 10°C, 17°C közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10°C és 15°C fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8°C fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25°C és 30°C között alakul.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12°C és 18°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28°C és 32°C között alakul.

(A fotó forrása: Unsplash/Irene Dávila)

Ezt is szeretjük