Ezek a világ legjobban fizető szakmái
A tiéd vajon közöttük van?
Van olyan munka, amit inkább külföldön, és van olyan, amit itthon is jól megfizetnek.

Dia

	Sebész	A világ legjobban fizetett állásainak listáján több orvosi ág is helyet kapott: a világban jól fizetik az altatóorvosokat, a fogorvosokat és a különféle specialistákat is, de a legtöbbet a sebészek kapnak, ők az USA-ban körülbelül évi 220 ezer dollárt tesznek zsebre.

Sebész

A világ legjobban fizetett állásainak listáján több orvosi ág is helyet kapott: a világban jól fizetik az altatóorvosokat, a fogorvosokat és a különféle specialistákat is, de a legtöbbet a sebészek kapnak, ők az USA-ban körülbelül évi 220 ezer dollárt tesznek zsebre.

Dia

 	Ügyvéd  	Attól függően, hogy milyen ügyekkel, és milyen ügyfélkörrel dolgozik, változhat az ügyvédek pénztárcájának vastagsága. A sztárügyvédek a tengerentúlon körülbelül 130 ezer dollárból gazdálkodhatnak.  	Kapcsolódó cikk: 	Jól fizető, nőknek való szakmák »

Ügyvéd

Attól függően, hogy milyen ügyekkel, és milyen ügyfélkörrel dolgozik, változhat az ügyvédek pénztárcájának vastagsága. A sztárügyvédek a tengerentúlon körülbelül 130 ezer dollárból gazdálkodhatnak.

Kapcsolódó cikk:
Jól fizető, nőknek való szakmák »

Dia

 	Mérnök  	A mérnökök is könnyedén bevették magukat a legjobban fizetettek listájára, különösen a speciális szaktudással rendelkező, például atomerűműveknél, olajlelő-helyeknél, vagy éppen űrkutató bázisoknál dolgozó szakemberek keresnek jól.  	Kapcsolódó cikk: 	Vicces, meglepő, de létező szakmák »

Mérnök

A mérnökök is könnyedén bevették magukat a legjobban fizetettek listájára, különösen a speciális szaktudással rendelkező, például atomerűműveknél, olajlelő-helyeknél, vagy éppen űrkutató bázisoknál dolgozó szakemberek keresnek jól.

Kapcsolódó cikk:
Vicces, meglepő, de létező szakmák »

Dia

 	Informatikus  	Ne a rendszergazdára gondolj a sarki irodában - azok az informatikusok azonban, akik valóban a legfejlettebb technikák ismerői, programokat írnak vagy bonyolult rendszereket fejlesztenek, a nagyvilágban akár 120 ezer dollárt is kaphatnak a tudásukért.

Informatikus

Ne a rendszergazdára gondolj a sarki irodában - azok az informatikusok azonban, akik valóban a legfejlettebb technikák ismerői, programokat írnak vagy bonyolult rendszereket fejlesztenek, a nagyvilágban akár 120 ezer dollárt is kaphatnak a tudásukért.

Dia

 	Ingatlanügynök  	Az ingatlanos szakma idehaza is egyre népszerűbb, azok, akik luxusingatlanok eladásával foglalkoznak, az ügynökök Mekkájában, Amerikában akár évi 78 ezer dollárt is hazavihetnek.

Ingatlanügynök

Az ingatlanos szakma idehaza is egyre népszerűbb, azok, akik luxusingatlanok eladásával foglalkoznak, az ügynökök Mekkájában, Amerikában akár évi 78 ezer dollárt is hazavihetnek.

Dia

 	Pilóta  	Bár a képzés meglehetősen drága, ha valaki megengedheti magának, és a szükséges kompetenciái is megvannak hozzá, jó befektetés elvégezni a pilóta-iskolát. Mindegy, hogy légitársaságnál dolgozol, vagy magángéped van, a felelősségteljes munka mindenképpen jól jövedelmez. Egy pilóta évente akár 117 ezer dollárt is megkereshet.  	Kapcsolódó cikk: 	Az év legjobb szakmái »

Pilóta

Bár a képzés meglehetősen drága, ha valaki megengedheti magának, és a szükséges kompetenciái is megvannak hozzá, jó befektetés elvégezni a pilóta-iskolát. Mindegy, hogy légitársaságnál dolgozol, vagy magángéped van, a felelősségteljes munka mindenképpen jól jövedelmez. Egy pilóta évente akár 117 ezer dollárt is megkereshet.

Kapcsolódó cikk:
Az év legjobb szakmái »

Dia

	Producer	A szórakoztatóipar őrült, állandóan változó és kaotikus világában a producer az, aki megteremti a szükséges kereteket ahhoz, hogy egy gondolatból film, lemez vagy előadás szülessen. Tulajdonképpen felügyeli és kordinálja a produkcióban résztvevő embereket, illetve a munkát - ezért cserébe az igazán nagymenők pedig akár 86 ezer dollárt is összegyűjthetnek egy évben.

Producer

A szórakoztatóipar őrült, állandóan változó és kaotikus világában a producer az, aki megteremti a szükséges kereteket ahhoz, hogy egy gondolatból film, lemez vagy előadás szülessen. Tulajdonképpen felügyeli és kordinálja a produkcióban résztvevő embereket, illetve a munkát - ezért cserébe az igazán nagymenők pedig akár 86 ezer dollárt is összegyűjthetnek egy évben.

Dia

 	Biztosítási statisztikus  	Idehaza a megtakarításoknak, illetve különféle biztosításoknak még nincs olyan nagy kultúrája, de egy biztosítási statisztikus a tengerentúlon körülbelül évi 97 ezer dollárt keres.  	Kapcsolódó cikk: 	A világ legveszélyesebb szakmái »

Biztosítási statisztikus

Idehaza a megtakarításoknak, illetve különféle biztosításoknak még nincs olyan nagy kultúrája, de egy biztosítási statisztikus a tengerentúlon körülbelül évi 97 ezer dollárt keres.

Kapcsolódó cikk:
A világ legveszélyesebb szakmái »

Dia

	Csillagász	A csillagászok az eget fürkészik, és a fizetésük is a csillagok között jár: a profi szakemberek a világban 102 ezer dollárt is kereshetnek.	Kapcsolódó cikk:	Többet akarsz keresni? 5 jól fizető szakma, amiről eddig nem is hallottál »

Csillagász

A csillagászok az eget fürkészik, és a fizetésük is a csillagok között jár: a profi szakemberek a világban 102 ezer dollárt is kereshetnek.

Kapcsolódó cikk:
Többet akarsz keresni? 5 jól fizető szakma, amiről eddig nem is hallottál »

Blog.hu ajánló
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: