5 öltözködési tipp, hogy téged hívjanak vissza a második interjúra
Ezeket viseld, ha hamar új állást szeretnél!
Szakértői tanácsokat olvashatsz. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy 7 másodperc is elegendő ahhoz, hogy kialakítsuk a véleményünket egy másik emberről? Ezt az első benyomást ráadásul a későbbiekben sem egyszerű felülírni. Így van ez egy randi- és egy állásinterjú-szituációban egyaránt. Tudatosan és tudattalanul is figyeljük mások megjelenését.

Az öltözködés terén egy nőnek több lehetősége van, mint egy férfinak, ami éppen ezért veszélyeket is hordozhat magában. Most végigvesszük azt az 5 dolgot, amit érdemes szem előtt tartanod.

Érezd jól magad a bőrödben!

Fontos, hogy alkalomhoz illő darabot válassz, ugyanakkor az is, hogy ne legyen idegen tőled az adott viselet. Lehet, hogy ott lapul egy elegáns fekete ruha a szekrényedben, de ha azt csak évente egy alkalommal veszed fel, előfordulhat, hogy kényelmetlenül feszengsz benne. Hiába csinos, nem fog jól mutatni rajtad, ha nem vagy magabiztos benne. A túl magas sarkú cipőt se erőltesd, ha nem tudsz menni benne.

Legyél visszafogott, ugyanakkor megnyerő!

Találd meg a hivatalos és a nőies viselet közötti egyensúlyt. Kerüld a kivágott darabokat, ne mutass túl sok bőrfelületet. Amíg nem ismered a céget és az elvárt öltözködést, legyél inkább visszafogottabb. Ma már nem mindenhol elvárás a kosztüm viselete, de pozitív lehet, ha látják, hogy fontos számodra ez az alkalom.

Fejezd ki egyéniséged azzal is, amit viselsz!

Elengedhetetlen, hogy ismerd az alkati adottságaidat, és nem árt, ha a színek jelentésével is tisztában vagy. A piros például egy határozott, céltudatos, míg a narancssárga egy kommunikatív, alkotó személyiségre utal. Jó választás az évszaknak megfelelő színű blúz, például tavasszal és nyáron világosabb, télen a sötétebb árnyalat.

Figyelj a részletekre!

Az összhatás akkor lehet pozitív, ha minden apróság stimmel. A kiegészítők viselete fontos, de itt is érdemes szem előtt tartani, hogy a kevesebb néha több. Hagyjuk otthon a nagy, lógós nyakláncot és a mindent elnyelő válltáskát. Színben és stílusban illeszkedjen minden a választott ruhához. Kulcsszó: a harmónia.

Légy természetes!

Az ápoltság - frissen mosott haj, rendezett körmök - alapkövetelmény, a sminkkel lehet játszani kicsit. Azonban ne essünk át a ló túloldalára, az erős, élénk színek helyett természetes hatásra törekedjünk. Fedjük el az álmatlanság nyomait vagy az éppen előbukkanó pattanást, de az interjúra készülődve ne vérvörös rúzst csúsztassunk a táskánkba.

Ha fontos számodra a karriered, és feltérképeznéd, hogy mely cégek kínálnak vonzó pozíciókat női munkavállalóknak, akkor már most írd be a naptáradba a Jobline Női KarriernapotMájus 21-én a vállalatok mellett ráadásul személyre szabott tippeket is kérhetsz akár állásinterjú, akár a kiválasztási folyamat további állomásainak sikeres teljesítéséhez! A rendezvény ingyenes, csak regisztrálnod kell!

Részletekért és programért kattints ide!

Ezt is szeretjük