Démon szállhatta meg a játék babát - Kézzel írt üzeneteket hagyott

Annabelle-t, a játék babát ma biztonságos helyen őrzik a legrégebbi okkult múzeumban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1970-ben egy anyuka gyanútlanul tért be egy boltba, ahol egy antik babára bukkant. Mivel lányának, Donnának közeledett a születésnapja, úgy döntött, megveszi neki, bár akkoriban Donna már nem kislány volt, hanem nővérnek tanult a főiskolán.

Mikor megkapta az ajándékot, az ágyán helyezte el mintegy díszként, és nem is igazán foglalkozott vele tovább.

Balszerencsés ajándék

Donna akkoriban már egy külön lakásban élt lakótársával, Angie-vel. Attól fogva, hogy a játék baba a lakásba került, furcsa események sorozata vette kezdetét.  A játék baba magától változtatta a helyzetét, először alig észrevehetően, később egyértelműen látható módon.

Hol álló, hol ülő helyzetben találták, néha keresztezett végtagokkal. Olyan is volt, hogy mire hazaértek, a baba egy teljesen más szobában volt, mint ahol eredetileg hagyták.

Egy alkalommal Donna a kanapén hagyta, ám amikor megérkezett, a baba az ágyán ült, a szoba ajtaja pedig be volt csukva.

Hátborzongató levelek

A játék baba nemcsak mozgott, de leveleket is írt. Amikor már körülbelül egy hónapja tartott a furcsa események sorozata, Angie levelekre bukkant, amiket ceruzával írtak, ráadásul olyan papírra, amilyen egyébként nem is volt a lakásban. Az írás ránézésre egy gyerekére hasonlított, a szöveg pedig ez volt: segíts nekünk, máskor pedig: segíts Lou-nak.

Médium segítségét kérték

Egy nap Donna megint arra ment haza, hogy a baba máshol van, mint ahol hagyták, de ezúttal valami mást is tapasztalt: a játék baba kezein és mellkasán vérre hasonlító foltok voltak. Ő és Angie is nagyon megijedt, ezért szakértőt kerestek fel. A médium, akit kihívtak, szeánszot tartott náluk, amelyen kiderült, egy szellem él a babában, Annabelle Higgins lelke. A kislány hétévesen halt meg, és a holttestét éppen ott találták meg, ahol a társasház később felépült. A szellem közölte a médiummal, jól érzi magát a lányokkal, és maradni akar, azt szeretné, ha szeretnék.

Donna megsajnálta, és beleegyezett, ám később kiderült, nem volt igaz, ami a szeánszon elhangzott: bár valóban létezett egy Annabelle Higgins valaha, a babában valójában egy démon lakhatott.

Itt jött a képbe Lou

Mint azt fent olvashattad, a játék baba egy Lou nevű valakit említett a leveleiben. Lou a lányok egyik barátja volt, aki gyakran aludt náluk. Egyik éjjel arra ébredt, hogy képtelen megmozdulni, lábánál pedig valami mocorgást érzett. A babát látta, ami lassan felmászott a lábán a mellkasáig. Fojtogatni kezdte. Lou félelmében elájult, de reggel tudta, ez nem csak álom volt.

Egy másik nap, amikor Lou és Angie egy túrát tervezgettek éppen, zajt hallottak a hálószoba felől. Lou bement, és látta, a babát valaki a sarokba dobta. Végig úgy érezte, ahogy közeledett hozzá, mintha lenne mögötte valaki. Hiába forgolódott, nem látott senkit, aztán egyszer csak fulladozni kezdett, a ruhája pedig átázott a vértől. Mellkasán az eset után hét karmolásnyom volt, három keresztben, négy hosszában: két nap alatt nyomtalanul eltűntek.

Papot hívtak

Donna nem tűrhette tovább az eseményeket, papot hívott, név szerint Hegan atyát, aki Cooke atyával, a feljebbvalójával és az okkultizmusban jártas Warrenékkel ment segíteni. A történteket végiggondolva rájöttek, a babát bitorló démoni lélek valószínűleg éppen egy embert keresett, akibe beköltözhetett volna, hiszen személyeket, és nem tárgyakat szoktak megszállni a gonosz lelkek. Ördögűzést végeztek a házban. Hétoldalas, pozitív természetű szöveget mondtak el, amely Isten jóságával tölti meg a lakást. Warrenék végül magukkal vitték a játék babát. Útjuk során kis híján balesetet szenvedtek, de volt náluk szentelt víz, amelyet a babára locsolva elmúlt a veszély.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Warrenéknél a baba ismét változtatgatta a helyét. Egy oda ellátogató ördögűző pap megfogta, és arrébb dobta, mondván, csak egy játék vagy, nem tudsz bántani senkit. Hazafelé kis híján autóbalesetet szenvedett. A babát Warrenék ma okkult múzeumuk, a The Warren's Occult Museum falai közt őrzik. Fadobozba zárták - mint a fenti képen is láthatod -, azóta nem mozdult meg. Egy múzeumlátogató azonban, aki nem hitt a baba erejében, és kinevette őt, pár órán belül motorbalesetben szörnyet halt.

Ezt is szeretjük