18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Pánik és kétségbeesés: elborzasztó fotók a Gázai övezetből
Képtelenség elrejtőzni a sűrűn lakott térségben. Rengeteg civil halt meg a konfliktusban.

Míg a világ az Ukrajnában lelőtt utasszállító katasztrófájával volt elfoglalva, az izraeli hadsereg megkezdte szárazföldi offenzíváját a palesztinok lakta Gázai övezetben. A szélsőséges muszlim szervezet, a területet irányító Hamász elleni hadműveletekben eddig legkevesebb hatszáz palesztin halt meg. Mivel az övezet a világ egyik legsűrűbben lakott területe, az áldozatok többsége civil. Az ENSZ szerint Izrael háborús bűnt követhetett el. Egy videófelvétel szerint mesterlövész végzett egy palesztin férfivel, aki a családját kereste egy ház romjai között. Izraeli oldalon 27 katona és két civil vesztette életét, miután a hónap elején ismét elmérgesedett a viszony Izrael és a Hamász között. Izrael július 8-án kezdett légitámadásba Gáza ellen, hogy véget vessen a Hamász rakétatámadásainak.

Stadionban misézett a pápa Jordániában

Ferenc pápa háromnapos látogatásra érkezett a Közel-Keletre. Vizitjének első állomása Jordánia volt szombaton. Itt a szíriai válság és a palesztin-izraeli konfliktus békés rendezését szorgalmazta. Útját a palesztin területeken és Izraelben folytatta, járt Tel-Avivban, Betlehemben és Jeruzsálemben is. A katolikus egyházfő az összes szent helyet felkereste.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük