Elképesztő fotókon az izlandi vulkánkitörés: kiadták a vörös kódot

Szerdán kitört egy izlandi vulkán 30 kilométerre Reykjavíktól.

K  AP20220804027

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerdán kora délután kitört a Fagradalsfjall nevű izlandi vulkán 30 kilométerre Reykjavíktól, közölte az Izlandi Meteorológiai Hivatal. Az elmúlt napok földrengései a szigetországban már előre jelezték a kitörést. 

A mostani Reykjanes-félszigeten zajló vulkánkitörések alapvetően lávaöntő események, de a potenciális veszélyt nem szabad lebecsülni, hiszen ez az ország legnagyobb népsűrűségű területe.

Képeken a 2022-es izlandi vulkánkitörés

Kiadták az országban a vörös kódot, ami megtiltja a repülőknek, hogy átrepüljenek a helyszín felett, de bizonyos felméréseket végző helikopterek ettől még odajuthatnak a vulkánhoz, derült ki a Reuters cikkéből. Amennyiben a kitörés hasonlít a tavalyihoz, narancssárgára fogják módosítani a riasztást. A vulkán kitöréséről készült fotók megcsodálhatók a következő összeállításban. 

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek: MTI/AP/Marco Di Marco

Ezt is szeretjük