Iskolai babonák, hogy eggyel jobb jegyet kapj
Próbáld ki!
Persze a legbiztosabb módszer, ha tanulsz, de azért a szerencse is mindig jól jön.

Dia

 	Szerencsekavics  	A Váratlan utazás kis Felixe egy apró, szerencsét hozó kavicsot hordott a cipőjében, hogy elkerülje a felelést. Ha egyébként nincs gond az átlagoddal, de nem szeretnéd egy rossz osztályzattal lerontani a félévi jegyedet, próbáld ki te is.

Szerencsekavics

A Váratlan utazás kis Felixe egy apró, szerencsét hozó kavicsot hordott a cipőjében, hogy elkerülje a felelést. Ha egyébként nincs gond az átlagoddal, de nem szeretnéd egy rossz osztályzattal lerontani a félévi jegyedet, próbáld ki te is.

Dia

 	Mint aki citromba harapott  	Ha csak egy olyan tárgy van, mellyel nehezen boldogulsz, a babona szerint javíthatsz az esélyeiden egy citrom segítségével. Minden nap reggelén, amikor órád lesz a húzós tárgyból, harapj egy citromkarikába: a hiedelem szerint, ha a citrom savanyú, akkor az órán már nem ér keserű élmény.

Mint aki citromba harapott

Ha csak egy olyan tárgy van, mellyel nehezen boldogulsz, a babona szerint javíthatsz az esélyeiden egy citrom segítségével. Minden nap reggelén, amikor órád lesz a húzós tárgyból, harapj egy citromkarikába: a hiedelem szerint, ha a citrom savanyú, akkor az órán már nem ér keserű élmény.

Dia

 	Egy kis bűbáj  	Ha nagy dolgozatra készülsz, és szeretnéd, hogy remekelj a tanagyagból, a dolgozat előtti este gyújts meg egy piros gyertyát. Várj, amíg a kanóc félig leég, majd gyűjtsd össze a lefolyt viaszt, és jelöld meg vele a tankönyvedben a szükséges oldalakat, ezután feküdj le aludni. Másnap, ha valami nem jut eszedbe, gondolj a piros színre és a gyertyalángra, és a babona szerint azonnal beugrik a helyes válasz.  	   	Kapcsolódó cikk: 	Szerelmi mágia otthon  »

Egy kis bűbáj

Ha nagy dolgozatra készülsz, és szeretnéd, hogy remekelj a tanagyagból, a dolgozat előtti este gyújts meg egy piros gyertyát. Várj, amíg a kanóc félig leég, majd gyűjtsd össze a lefolyt viaszt, és jelöld meg vele a tankönyvedben a szükséges oldalakat, ezután feküdj le aludni. Másnap, ha valami nem jut eszedbe, gondolj a piros színre és a gyertyalángra, és a babona szerint azonnal beugrik a helyes válasz.

 

Kapcsolódó cikk:
Szerelmi mágia otthon  »

Dia

 	Irodalmi segítség  	Radnóti Miklós Nem tudhatom... című versében visszaemlékezik, milyen babonával próbálta elkerülni, hogy feleltessék aznap az iskolában: reggelente útközben egy kőre lépett a járdaszegélyen. Ha egy ilyen nagy költőnél bevált, te is kipróbálhatod.

Irodalmi segítség

Radnóti Miklós Nem tudhatom... című versében visszaemlékezik, milyen babonával próbálta elkerülni, hogy feleltessék aznap az iskolában: reggelente útközben egy kőre lépett a járdaszegélyen. Ha egy ilyen nagy költőnél bevált, te is kipróbálhatod.

Dia

 	Az egyik legrégebbi trükk  	Nehezen megy a tanulás? Az egyik legrégebbi trükk, ha a nagy feleltetés előtt a párnád alá teszed a könyvedet, és így alszol el: a babona szerint így alvás közben a fejedbe mászik a tudás. Persze erre a babonára sincs garancia, de az biztos, hogy még a szüleid is használták ezt a trükköt.

Az egyik legrégebbi trükk

Nehezen megy a tanulás? Az egyik legrégebbi trükk, ha a nagy feleltetés előtt a párnád alá teszed a könyvedet, és így alszol el: a babona szerint így alvás közben a fejedbe mászik a tudás. Persze erre a babonára sincs garancia, de az biztos, hogy még a szüleid is használták ezt a trükköt.

Dia

 	Kabalák  	Lehet bármilyen aprócska, egy kabalaállatka szerencsét hoz: a legfontosabb, hogy olyan szerencsehozó tárgyat válassz, melyet egy hozzád közel álló személytől kaptál ajándékba. Állítólag a mackót formázó kabalák a leghatásosabbak. Hordd mindig a táskádban vagy a tolltartódban.

Kabalák

Lehet bármilyen aprócska, egy kabalaállatka szerencsét hoz: a legfontosabb, hogy olyan szerencsehozó tárgyat válassz, melyet egy hozzád közel álló személytől kaptál ajándékba. Állítólag a mackót formázó kabalák a leghatásosabbak. Hordd mindig a táskádban vagy a tolltartódban.

Dia

 	Lyukas érmék  	Kezdj el már egy héttel a nagy dolgozat előtt felkészülni - de, ha duplán szeretnéd bebiztosítani magadat, ne csak a tanulással. Üss lyukat néhány régi, apró érme közepébe, és mindennap fűzz fel egyet egy piros szalagra, amit a csuklód köré kötve viselsz. A dolgozat napján már öt lyukas érmének kell a karkötődön lennie. Ha így cselekszel, az öt mágikus érme a jegyedet is az ötös szám felé tereli majd, ráadásul az utolsó éjszakán még a dolgozat kérdéseit is megálmodod - a hiedelem szerint.

Lyukas érmék

Kezdj el már egy héttel a nagy dolgozat előtt felkészülni - de, ha duplán szeretnéd bebiztosítani magadat, ne csak a tanulással. Üss lyukat néhány régi, apró érme közepébe, és mindennap fűzz fel egyet egy piros szalagra, amit a csuklód köré kötve viselsz. A dolgozat napján már öt lyukas érmének kell a karkötődön lennie. Ha így cselekszel, az öt mágikus érme a jegyedet is az ötös szám felé tereli majd, ráadásul az utolsó éjszakán még a dolgozat kérdéseit is megálmodod - a hiedelem szerint.

Blog.hu ajánló
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: