Már 82 éves, mégis hihetetlenül aktív a munkájában
Bodrogi Gyula elárulta, mi tartja fiatalon
Interjú a nemzet színészével. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

A 82 éves nemzet színésze nem először bújik rendezői szerepbe sem. A Kálvária téri színházhoz szoros kapcsolat fűzi, imád ott dolgozni az Imádok férjhez menni! című darab rendezője. És hogy mi az, ami ennyi idősen is fiatalos lendületben tartja a színész-rendezőt? Bodrogi Gyulával beszélgettünk.

- Harmadik éve működik a Turay Ida Színház a Kálvária téren. Milyen az itteni fiatalokkal együtt dolgozni?

- Életemben először ebben a színházban játszottam, akkor Józsefvárosi Színháznak hívták. Egy zenés vígjátékban kaptam szerepet, erre mindig szeretettel gondolok vissza. De mint Turay Ida Színházban sem először vagyok, hiszen a Csak kétszer vagy fiatalt is itt rendeztem két éve, és azóta is nagy sikerrel megy a darab Mikó Pista főszereplésével. Most is örömmel dolgozom a társulattal - aranyosak és rendkívül tehetségesek a gyerekek. Szeretek itt lenni.

- Mitől jó egy rendező? Van erre egy bevált recept?

- A rendezőnek elsősorban nem önmagát kell megvalósítania. A jó rendező sohasem felejti el, hogy a nézőnek készül az előadás, nem pedig a kritikusoknak. Ő egy segítőtárs, aki megteremti a kapcsolatot a művészek és a közönség között. A nézők igényeinek, elvárásainak kell megfelelnünk, értük csináljuk a színházat - ezt sohasem szabad elfelednünk!

- November 19-én mutatják be az Imádok férjhez menni! című zenés vígjátékot. Mit lehet tudni a darabról?

- Ez egy nagyon szeretnivaló angol történet. A főszereplő hölgy boldog házasságban él, de a halottnak hitt első férje visszatér a háború utáni hadifogságból, így hirtelen egyszerre ketten is melegednének a hálószobájában. Ami még bonyolítja a történetet, hogy a halottnak hitt férfi nem tud az új házasságról, ráadásul megjelenik még valaki, aki pályázik az asszony kezére.

- Tudjuk a művész úrról, hogy számára a nagy kikapcsolódás a vadászat. De azért sétált már úgy, hogy nem lőtt.

- Igen, megesett egyszer, hogy egy ismerősöm azt kérte, menjünk sétálni, de nincs lövöldözés! Ő nem szerette a vadászatot. Van ilyen! Hát sétáltunk, mentünk a félméteres hóban, és egyszer csak felbukkant három őz, mire rám kiált az ismerősöm, hogy miért nem lősz már?!

- Árulja el, hogy mért jó színésznek lenni?

- Mert az ember mindig másfajta szerepeket játszik. Csak itt van lehetőségünk sok ember bőrébe belebújni, következmények nélkül. Ameddig aktívan játszom a színpadon, nincs időm beleöregedni az életbe.

Az Imádok férjhez menni! című darab bemutatója november 19-én látható a Turay Ida Színházban.

Ezt is szeretjük