Így ver át mindenkit az Instagram világa: saját magán mutatta be a nő a filterek hamis képét
A filtereknek és effekteknek hála bárkiből lehet tökéletes Insta-modell, ez azonban egy nagyon hamis világot teremt.

insta-valoság-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különböző közösségimédia-oldalak ma már teljesen átszőtték az életünket, és egyre több az olyan influencer is, aki az Instagram-, a YouTube- vagy a TikTok-profilján mutatja be az életét a követőinek. Sok ilyen véleményvezér a tökéletességre törekszik, így sokszor egy olyan életet és külsőt alkotnak maguknak, aminek köze sincs a valósághoz.

Ez főként a fiatalabb generációra nézve káros, hiszen ők abban nőnek fel, hogy csak a gazdag, makulátlan arcú, dús ajkú és tökéletes alakú nők számítanak szépnek, akik sokszor különböző filterekkel és effektekkel varázsolnak maguknak ilyen külsőt.

Instagram vs. valóság

A 27 éves, szociális segítőként dolgozó Holly Cockerill nemrég megelégelte, hogy mindenhonnan csak a tökéletes külsejű, ám egyértelműen hamis képet festő emberek mosolyognak vissza rá az Instagramon. A legmegdöbbentőbbnek azt találta, hogy ma már sminkelni sem kell ahhoz, hogy valaki a legjobb formáját hozza a fotókon: elég csak néhány szépítőapplikáció és filter, és máris kész a hibátlan arc vagy a hófehér fogak. Önmagán tesztelte, mit is tud kihozni ezekből az alkalmazásokból, és a végén már fogalma sem volt, ki szerepel valójában a fotón. A kísérlethez készített fotókat soha nem posztolta a közösségi oldalain, hiszen nem akarta követőit átverni ezzel.

(Képek forrása: hollycockerillmua / TikTok)

Ezt is szeretjük