Ingyenes május 1-jei koncertek és kirakodóvásár
Családi Nap az 56-osok terén
A Pa-Dö-Dő és a Nemadomfel együttes is színesíti a napot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kézenfogva Alapítvány május 1-jén, immár hatodik alkalommal rendezi meg Családi Napját az 56-osok terén azért, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékos emberek ügyére. Ebben az évben a megszokott és várt programok mellett, cserepes virágokból fogyatékos és ép emberek együtt rakják ki, közel 100 négyzetméter alapterületen a Fogadd el program emblémáját, a hatszirmú virágot. Az alapítvány szándéka megmutatni, hogy az értelmi sérült emberek világa is színes, az ő álmaik és vágyaik is olyanok, mint bármelyik ép emberé.

Kézenfogva Alapítvány Családi Napja május 1-jén

A Családi Napon a látogatókat gazdag program várja. Lesz kézműves foglalkozás fogyatékos emberek segítségével, kirakodóvásár munkáikból, játékos akadályverseny nyereményekért, Fogadd el Kávézó, ahol ép és sérült emberek együtt szolgálják ki a vendégeket.

Az OTP Esély játékban bárki próbára teheti tudását, hogy mennyire ismeri az értelmi sérült emberek világát. Az elfogadás kamionjában speciális számítógépes játékok segítenek megértetni, milyen a fogyatékos emberek élete.

Koncertek a Családi Napon

A színpadi produkciók is az együtt cselekvés jegyében készültek. Több számban közösen lépnek fel értelmi fogyatékos és ép emberek. A programban szerepel például a Nemadomfel Együttes, az Él Bennem Csoport, a Roll Dance Budapest, a Salsa Picante és a Tordasi Szivárvány együttes.

Fellép tovább az Animal Cannibals, a Kormorán Memory Band és Judy. A napot a Pa-Dö-Dő fellépése zárja, akik itt először éneklik el a dalt, amit az Alapítvány felkérésére írtak az elfogadásról, és amelynek zeneszerzője Szűcs Norbert.

Országos rendezvénysorozat indul

A Kézenfogva Alapítvány Családi Napja egy országos rendezvénysorozat első állomása, a nyár folyamán további kilenc helyszínre látogat el az elfogadás kamionja. Az idei programok újdonsága Béres Melinda Fogadjelmese című, kiskamaszoknak szóló meseblogja, amely az egymásra szánt idő, az egymásra figyelés fontosságáról, és az értő segítség értékéről szól.

A mese végigköveti a rendezvénysorozatot, és szeptember végén zárul. Az alapítvány reméli, hogy a bloghoz sokan hozzászólnak majd, és alakítják ezzel a történet alakulását. Közel 600.000 fogyatékos ember számíthat a Kézenfogva Alapítványra, adód 1%-ával te is segíthetsz. Kattints ide!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1736331&banner=1736333&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük