Jelentős változás jöhet a magyarországi boltok pénztárainál: ennek sokan fognak örülni

Az új rendszer a tervek szerint júliusban lépne életbe.

GettyImages-1387960072
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium azt a tervezetet, amely révén havonta két alkalommal, összesen 40 ezer forint készpénz felvételére nyílhat lehetőség a magyarországi boltokban, írta a Portfolio a kormany.hu-n közzétett információk alapján.

A szolgáltatással élők a tervezet alapján 40 ezer forintig díjmentesen vehetnének majd fel pénzt. 

Ingyenes pénzfelvétel a boltokban

A boltokban való pénzfelvételre cash-back szolgáltatás során lenne lehetőség. A cash-back vásárlással egybekötött készpénzfelvétel, melynek során a vásárló a fizetés során jelzi a pénztárosnak, hogy készpénzt is szeretne felvenni. Ezután az eladó az áru vagy a szolgáltatás ellenértékénél magasabb összegben zároltatja a bankkártya mögötti fizetési számlát, és a különbözetet átadja készpénzben a fizető félnek. Így a vásárlónak nem kell külön elmennie egy ATM-hez, hanem összekötheti a pénzfelvételt a vásárlással. 

GettyImages-1202888073
Fotó: krisanapong detraphiphat / Getty Images Hungary

A szolgáltatás igénybe vételére legfeljebb havi két alkalommal, maximum negyvenezer forintig lenne díjmentesen lehetőség. Az új rendszer a tervek szerint 2023 júliusától lépne életbe.

A 40 ezer forintos pénzfelvételi lehetőség az eddigi 150 ezer forintos díjmentes készpénzfelvételen felül értendő, így, ha elérhetővé válik a szolgáltatás, összesen 190 ezer forintot lehet majd felvenni díjmentesen.

8 középkori magyar vár, ami visszarepít az időben: izgalmasak, és vonattal is elérhetők

Magyarország gyönyörű középkori várai izgalmas túrára hívnak.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük