Képek! Így szavaz 814 millió ember
A történelem legnagyobb választása zajlik Indiában
Indiában kicsit más a szavazás mint itthon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a héten, hétfőn Indiában is elkezdődtek a választások, csak egy kicsit másképp. Annyi a különbség, hogy ott egy hónapig tart, 930 ezer szavazókörben és 350 párt jelöltjeire szavaz 814 millió szavazó. Ezzel ez a szavazás a történelem legnagyobb parlamenti választása. A választások lebonyolításában 11 millió ember vesz részt.

A választás Indiában kilenc szakaszból áll, kezdetben a szavazók először Asszám szövetségi állam öt és Tripura állam egy választókörzetében mennek voksolni. Szerdán további hét körzetben, csütörtökön pedig 92 körzetben szavaznak az emberek. Az utolsó szakasz május 12-ig húzódik, az eredmények pedig május 16-ra várhatók.

A mostani választás előreláthatóan véget vet majd a legutóbb 2004 óta hatalmon lévő Indiai Nemzeti Kongresszus uralmának. Az egyik legerősebb pártnak az ellenzéki hindu nacionalista Bháratíja Dzsanata párt, azaz az Indiai Néppárt számít. Egy másik nagy politikai erő a Nemzeti Demokratikus Szövetség és miniszterelnök-jelöltje, Narendra Modi, akit már négyszer választottak újra. A harmadik legerősebb párt az Átlagember Pártja. A párt elsődleges célja a korrupció visszaszorítása. Nézd meg képeken, hogy szavaznak a történelem legnagyobb választásán!

Így szavaztak a magyarok

Valahol órákat kellett várni a szavazásra az átjelentkezőknek, és tömött sorokban, de türelmesen álltak a választópolgárok. Ennek ellenére a felmérések szerint kevesebben szavaztak, mint négy éve. Nézd meg képeken, hogyan szavaztak a magyarok 2014-ben az országban!

Ezt is szeretjük