Íme, a világ 3 legjobb munkahelye

Itt te is szívesen dolgoznál

Csodás tájak, pihenés, és egy élet, ami csupa játék? Léteznek ilyen munkahelyek is.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan gondolják úgy, az élet nem több, mint végtelen robot egy munkahelyen, ahol nem becsülik többre az embert egy egyszerű téglánál a falban. Léteznek azonban olyan állások is, melyek nemcsak megélhetést biztosítanak, de kalandot, izgalmat, szórakozást és egy kiteljesedett élet lehetőségét nyújtják. A következők is ilyenek.

Szigetőrök a világban

Néhány évvel ezelőtt futótűzként terjedt el a nemzetközi médiában Ben Southall esete, aki 35 ezer jelentkező közül nyerte el minden idők legjobbnak kikiáltott állását, a szigetőri posztot a Nagy-korallzátony egy apró csodájának területén. A harmincas éveiben járó fiatalembernek, miután a szigeten töltött próbaidő során bizonyított a személyes elbeszélgetéseken és az alkalmassági teszteken, fél évig nem volt más dolga, mint az, hogy az ausztrál Hamilton-sziget partjai mentén őrködjön, ússzon, relaxáljon, felfedezze a helyi élővilág minden csodáját, nem utolsósorban pedig blog formájában népszerűsítse a környéket. Az álláshoz mindemellett egy három hálószobás, úszómedencés villa is dukált.

Nem ez volt azonban az egyetlen hasonló munkahely, a világ számos pontján léteznek ugyanis magánszigetek, melyekre tulajdonosaik távollétében valakinek ügyelnie kell. Így, a szigetőri pozíció, mint olyan, korábban is létezett, és napjainkban is találni hasonló hirdetéseket. Az izgalmas munka elnyeréséhez azonban nem árt a kiváló problémamegoldó képesség, az ezermesteri ambíció, valamint egy hobbi, melyet a jelentkező számos szabad órájában űzhet.

A hivatásos utazók

Sok ember van, aki azért dolgozik éjt nappallá téve, hogy évente párszor hódolhasson szenvedélyének, és felfedezze a világ újabb és újabb, ámulatba ejtő szegleteit. Ugyanakkor vannak olyanok is, akiknek maga az utazás jelenti a megélhetést, és nem is csak abban az esetben, ha az illetők épp egy turisztikai könyvkiadónál vagy utazással foglalkozó újságnál dolgoznak.

Nemrég a Google Maps stábja is fiatalokat alkalmazott, hogy megfelelő felszereléssel, az egyes országokon végigutazva térképezzék fel a világot, emellett az egyes hotelek és szálláshelyek is fizetnek azért, hogy független utazók teszteljék őket teljes mértékben objektív szemszögből, csak úgy, mint a nemzetközi utazási ügynökségek.

Olyan hivatásos utazók is léteznek továbbá, akik az interneten - a közösségi oldalakon vagy saját blogjukon - tettek szert véleményformálói vagy véleményvezéri szerepkörre, így, mivel az emberek hallgatnak rájuk, komoly fizetést kapnak azért, hogy egy-egy helyet saját szemszögükből bemutassanak. Egy ilyen munkához nem kell képesítés, ám jó íráskészségből és talpraesettségből jó nagy adaggal kell rendelkeznie annak, aki művelni akarja.

Csak játszani kell

Napjaink fiatal generációjának tagjai közül - beleértve a húszas-harmincas éveikben járókat is - sokan nőttek fel számítógépes játékokon, sőt, a legtöbben felnőttként is szeretnek hódolni az efféle szórakozásnak, nem véletlen, hogy annyi program okoz függőséget komoly embernek látszó személyek esetében is.

Épp ezért tartják a számítógépes játéktesztelést a világ egyik legjobb munkájának, annak ellenére, hogy nem csupán annyit jelent, mint játszani és élvezni azt megállás nélkül.

Bár maga a munka rendkívül szórakoztató lehet, annak minden részét komolyan kell venni, többek között meg kell találni az esetleges hibákat, illetve lokalizálni a problémákat, hogy a programozók és fejlesztők sikeresen meg tudják oldani azokat.

Állást keresel?
Ha a tiéd nem álommunka, és szívesen váltanál, nem árt, ha tisztában vagy vele, mivel jár az álláskeresés. Böngéssz Álláskeresőknek szóló linkgyűjteményünkben!

A munkához így szükséges a precizitás és a részletekre való összpontosítás, ugyanakkor a papírmunka és a jelentések elkészítése miatt jó íráskészségre is szükség van. A tesztelők általában nem óradíjban dolgoznak, hanem egy-egy elvégzett feladat után kapnak fizetést.

A munkához nem szükséges diploma, viszont nem árt, ha valaki ért a számítógépekhez, és van tapasztalata a játékok terén is. A már tesztelőként dolgozók szerint hirdetést nem egyszerű találni, viszont a fejlesztők és játékgyártó cégek felkeresésével érdemes próbálkozni. Bár az állást meglehetősen nehéz megszerezni, ha valaki bekerült a körbe, onnan már egyenes az út a rendszeres megbízások felé.

Ezt is szeretjük