Ilyet még nem láttál! Buborékcirkusz és szemfényvesztés a IX. kerületben
Két rendkívül vidám gyereknapi programot ajánlunk figyelmedbe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Trafó Kortárs Művészetek Háza a gyereknapi hétvégén két varázslatos produkcióval kedveskedik a francia új cirkusz szerelmeseinek, az ámulni vágyó kisebbeknek és nagyobbaknak. A francia zsonglőrlegenda és cirkuszművész Jérôme Thomas szemfényvesztő ügyességgel bánik labdákkal, hangszerekkel és a Trafó nagytermében elszórt különös, óriás tárgyakkal május 27-én és 28-án.

Fejben zsonglőrködő férfiak

Mindeközben a IX. kerületi Ferenc téren, mindössze pár percnyi sétára a Trafótól átlátszó oldalú buborék-sátrat állítanak fel: ebben a hatalmas lufiban játszik egyszemélyes cirkuszt a francia akrobata-zsonglőr, Boris Gibé két napon át. Az utóbbi program ingyenes.

Jérôme Thomas & Roland Auzet: Fejben zsonglőrködő férfiak

Az egyik zsonglőr, a másik ütőhangszeres, ketten együtt pedig szemfényvesztők és lenyűgözőek. Kettejük keze alatt az elképzelt furcsa óriástárgyak, szerkezetek, hangszerek életre kelnek és vibrálni kezdenek!

Nézni kell vagy hallgatni? Már azt se tudjuk, hogy a hang vagy a vizuális effektek nyűgöznek le éppen. Sőt azt se, hogy a tükrökkel körbezárt játéktérben melyik a zsonglőr, melyik a zenész. Pláne, hogy itt vannak ezek a mozdulatlan furcsa formák, melyek lépésről lépésre élettel telítődnek.

Roland Auzet és Jérôme Thomas egyenként hódítják meg az eszközöket és profiljuk függvényében találnak módot a velük való játékra. A mutatványos-páros Robert Hébrard hangszerkészítővel összedolgozva képzelte el a változó formájú hangszereket és zajongó tárgyakat.

Fejben zsonglőrködő férfiak
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Időpont: 2011. május 28. 20:30
Jegyár: 2800 Ft, diákjegy 2200 Ft – kedvezményes jegyvásárlás a www.trafo.hu weboldalon!

Les Choses de Rien: Bull

Boris Gibé, a Les Choses de Rien Társulat alapítója és művészeti vezetője már egy jó ideje dolgozik azon, hogy megteremtsen egy olyan intim és érzelmekkel teli világot, amely kerete lehet egy akrobatikus táncból, zsonglőrködésből, akrobatikus elemekből álló produkciónak. Nagycirkuszi előadások sora után a következő állomás a Bull. Mely szóló produkció egy képekben gazdag játékos világról.

Buborékcirkusz

A Ferenc téren álló átlátszó, hatalmas lufiban egy szem komédiás: akrobatikus táncot lejt, a mindennapokból ismerős tárgyakat furcsán használja, bevezet egy általunk ismeretlen világba. Az egész csupa játék és fantázia.

Bull
Helyszín: Budapest IX. kerület Ferenc tér
Időpont: 2011. május 28-29. 19 óra.
Jegyár: Ingyenes előadás!
Ezt is szeretjük