Így jelentkezz az állami kedvezményes nyaralásra

2 milliárd forintot fordít rá az állam

10 ezer forintért 40 ezer forintnyi üdülést kapnak a rászorulók.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amint arról beszámoltunk, az állam az Erzsébet-utalvány forgalmazásának bevételéből 2 milliárd forintot szán a hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő emberek üdültetésére. A pályázatok keretében négy, darabonként 500 milliós alprogramot hirdetnek meg, a pénzből a Humán-Jövő Kft. által kezelt állami üdülőkben pihenhetnek a nyertesek.

A szociális üdültetés új rendszerét Erzsébet-programnak nevezték el, melynek keretében nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, nagycsaládosok, illetve a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók részesülhetnek támogatásban.

A pályázati kiírások a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány honlapján tekinthetők meg, a kérelemhez szükséges adatlap január 16-tól február 29-ig nyújtható be. A támogatás elnyerésére vonatkozó feltételek a pályázati keretösszeg kimerüléséig állnak fenn.

A programokban a jelentkezők 10 ezer forint önrészért cserébe kapnak 40 ezer forint értékű üdülési szolgáltatást, de bizonyos esetben a kísérők is kedvezményben részesülnek.

Élmény együtt program

Például az Élmény együtt programban, ahová a nagycsaládosok - azok a munkával rendelkezők, akik három vagy több 18 éven alulit nevelnek, és az egy főre jutó jövedelem nem éri el a nettó 100 ezer forintot - pályázhatnak.

Ebben a programban a kérelmezővel együtt igénylő 18 év alatti gyermekek részére gyermekenként 20 ezer forint értékű üdülési szolgáltatást biztosítanak 5 ezer forint önrész megfizetése esetén.

További részletek:

A pályázat

Letöltendő dokumentumok

Politikusok és családjuk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Vár a pihenés program

A fogyatékossággal élő személyek esetén a kísérő ugyanilyen kondíciók mellett kaphat támogatást. A fogyatékkal elő személyek egyébként az úgynevezett Vár a pihenés programra pályázhatnak, az elbírálásnál pedig előnyt élveznek azok, akiknek havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a nettó 120 ezer forintot.

További részletek:

A pályázat

Letöltendő dokumentumok

Feltöltődés program

A nyugdíjasok az úgynevezett Feltöltődés programra pályázhatnak, az elbírálásanál előnyt élveznek azok, akiknek a havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 85 ezer forintot, és más adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek.

További részletek:

A pályázat

Letöltendő dokumentumok

Pihenő gondoskodás program

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények dolgozói az úgynevezett Pihenő gondoskodás programra pályázhatnak, előnyt élveznek, akiknek a bruttó keresete nem haladta meg a 150 ezer forintot, és más adóköteles jövedelmük nincs.

További részletek:

A pályázat

Letöltendő dokumentumok

Képek! Családi fotók Harrachról, Hoffmannról, Mesterházyról

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az Erzsébet-utalványról

A kormány tavaly döntött úgy, hogy bevezeti az úgynevezett Erzsébet-utalványt, amely a béren kívüli juttatások új elemeként jelent meg. A forgalmazásra a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kapott kizárólagos jogosultságot. Az utalványt hideg és meleg élelem vásárlására is fel lehet használni.

Ezt is szeretjük