Mire vigyázz, ha idősebb pasi tetszik? Ezek lehetnek a veszélyei

Nehéz helyzetben vagy, ha idősebb férfit néztél ki magadnak. Nézd meg, mire kell vigyáznod.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bárkivel előfordulhat, hogy olyan ember tetszik meg neki, aki korántsem az ő korosztályába tartozik. Ha ez csak egy fellángolás, ami pár napon belül nyomtalanul elmúlik, szerencsés vagy.

Ha azonban több idő elteltével is úgy érzed, a helyzet nem változott, mindenképpen gondolkodj el néhány dolgon, mielőtt bármit is teszel. Elmondjuk, mik a veszélyek.

Túl nagy korkülönbség

Tinédzserkorban még az öt év is nagy korkülönbségnek tűnhet, de ezt nem lehetetlen áthidalni. Később a 10-12 év tartozik ebbe a kategóriába. Ha azonban tiniként sikerült beleesned egy nálad tizen-huszonévekkel idősebb férfiba, ott már elég kevés az esély rá, hogy van közös jövőtök.

Persze nem lehetetlen, de az esetek jelentős részében az ilyen szerelmekből végül vagy hatalmas csalódás, vagy semmi nem lesz.

Ha az illető ráadásul olyan kapcsolatban áll veled, ahol különösen veszélyes a szerelmi szál, például a tanárod, vagy az édesapád barátja, még vékonyabb jégen táncolsz, mert egy tanár-diák kapcsolat kirúgással járhat, az édesapád viszonya pedig valószínűleg elmérgesedik majd a kiszemelteddel.

Bármennyire nehéz is, próbálj meg letenni a pasiról, és olyan fiú után nézni, aki korban és életstílusban is közelebb áll hozzád.

Eltérő érdeklődés és élet

Lehet, hogy nagyon vonzónak tűnik egy érett férfi, de gondold csak végig hideg fejjel a dolgokat. Amíg te bulizni szeretnél, ő valószínűleg már nem vágyik ilyen élményekre, és az sem valószínű, hogy oldott kapcsolatot tudna építeni a baráti társaságoddal. Azokon a dolgokon, amik előtted állnak az életben, ő már mind keresztülment, és valószínűleg teljesen máshogy látja az életét öt év múlva, mint te. Ha pedig már gyermeke, felesége is van, akkor minél hamarabb tegyél le róla, mert nem akarhatod, hogy a te lelkeden száradjon egy család felbomlása.

Csak arra kellesz

Ha az idősebb pasi szabad préda, nincs se barátnő, se család a láthatáron, önmagában az sem jelenti azt, hogy mély szerelmi kapcsolat fog köztetek kialakulni. Ha a férfi nyit is feléd, nagyon résen kell lenned, mert elképzelhető, hogy nem a személyiséged, hanem a fiatalságod és a külsőd vonzza őt.

Könnyen lehet, hogy nem vesz komolyan, és a naivitásodat kihasználva csak trófeát akar belőled csinálni. Mindenképpen légy óvatos, és azon is érdemes elgondolkodnod, hogy vajon tényleg ő kell-e neked. Alaposan gondold át, hogy tényleg őt magát szereted, vagy csak az édesapádat, a bátyádat vagy valaki mást látsz benne.

Ezt is szeretjük