Kapunk hideget is, meleget is! Ilyen lesz az időjárás a 4 napos ünnepben
A hőség fokozódik, de újabb hidegfront is közeledik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az augusztus végi hosszú hétvégére visszatér a hőség Magyarországon, vasárnap akár 35 fokot is mutathat a hőmérő.

Forrás: Facebook, OMSZ

Már pénteken kellemes, napos nyári idő, délután 27-31 fok várható. A légmozgás mérsékelt marad, hajnalban viszont meglehetősen friss levegőre lehet számítani.

Mi vár ránk a négy napban?

Akik utazást terveztek az ünnepi négynapos hétvégére, szerencsések, ugyanis szombaton szintén zavartalan napsütés várható az egész országban. Habár hajnalban még hűvösebb lesz, délutánra az átlaghőmérséklet felkúszik várhatóan felkúszik 30 fokra, és a légmozgás is gyenge marad.

A hétvégén vasárnap lehet a legnagyobb meleg, hiszen akár 35 fokot is mutathat a hőmérő, rengeteg napsütéssel, amit elvétve fátyolfelhők zavarhatnak meg. Az UV-sugárzás is erős lesz, így még augusztus végén is érdemes védekezni az erős napsugarak ellen.

Újabb hidegfront

Ismét a jövő hét elejére, hétfő délutánra egy újabb hidegfront érheti el Magyarország területét, északnyugat felől záporokra, zivatarokra és erősebb szélre lehet számítani. Helyenként felhőszakadás és jégeső szólhat bele a pihenésbe. Augusztus 20-án, kedden friss idő várható, kevés felhővel és erős széllel.

Jelenleg a Balaton vízhőmérséklete 24-25 fokos, a Velencei-tónál szintén ennyit mértek, a Tisza-tó hőmérséklete 26 fok körül alakul, amíg a Fertő-tóé 23-24. A vizek hőmérséklete tovább emelkedhet a hétvége folyamán.

Erős pollen

Az ország több részén is elérte az első riasztási szintet a parlagfű pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtök reggel. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet piros riasztást adott ki a Balatontól délre, a Somogyi-dombság és Mezőföld területére.

Az ország többi területén narancs riasztás van érvényben. A pollenkoncentráció a következő hetekben várhatóan tovább emelkedik, így az erre érzékenyeknek fel kell készülniük az allergiás tünetek erősödésére.

Ezt is szeretjük