Brutális, ami az országra vár szerda délutántól: a legmagasabb, piros figyelmeztetést adták ki ezekre a vármegyékre

Kegyetlen, ami az országra vár ma!

Időjárás július 10.
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Embert próbáló hőmérsékleti rekordokkal folytatódik a hét, több vármegyére is kiadták a harmadfokú, piros figyelmeztetést szerda délutántól.

Időjárás július 10.

Szerdán folytatódik a kegyetlen hőség, a túlnyomóan napos időben 33-39 fokra lehet számítani. A délutáni óráktól a HungaroMet előrejelzése szerint helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-39 fok között várható. Késő este 24-31 fok között alakul a hőmérséklet.

GettyImages-1437911390
Fotó: AaronAmat / Getty Images Hungary

A HungaroMet az egész országra figyelmeztetést adott ki magas középhőmérsékletre, melyek közül Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna vármegyékben a legmagasabb, piros figyelmeztetés lesz érvényben. Ezeken a helyeken a középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat. 

Szerda este az ország északnyugati kétharmadán lehetnek felhősebb körzetek, másutt derült vagy gyengén felhős lesz a ég. Főként az éjszaka első felében lehetnek további lokális záporok, zivatarok. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17-25 fok között alakul majd.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Milliós büntetést kaphatsz, ha ezt csinálod a Balatonnál! Súlyos bírságokat osztanak

A legtöbben nem gondolnák, hogy ekkora büntetés jár ezért.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük