Tartós, sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést: esővel érkezhet a héten a hidegfront
Ilyen időjárás várható november második hetében, a frontérzékenyek készüljenek.

GettyImages-517230654
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Változékony időjárásra lehet számítani a héten az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint, ami a frontérzékenyeket különösen rosszul érintheti.

Ezenkívül figyelmeztetést is kiadott az intézmény, mert sűrű és tartós köd várható az ország területén. 

Időjárás-előrejelzés a héten

A mai nap folyamán kettős fronthatás várható, emiatt sokaknál tapasztalható fejfájás, álmosságérzet, koncentrációs zavar, vérnyomás-ingadozás. Megnövekedhet a reakcióidő is, így az utakon különösen érdemes odafigyelni.

GettyImages-171591183

Az északnyugat felől érkező front főleg a Dunántúlon felszakítja a felhőzetet, az ország délkeleti felén azonban egész nap kitart a borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő, ezeken a részeken szitálás, északnyugaton kisebb eső is lehet. A naplementét követően gyors ütemben növekszik a ködhajlam, és jelentősen romlanak a látási viszonyok. Tartós, sűrű ködre az Észak-Dunántúlon a legkisebb az esély.

A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 15 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Kedden nagy területen pára, köd képződik, de az északnyugati részeken derült maradhat az idő. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél nagyrészt gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között várható. Tartósabban borult, párás, ködös, illetve kevésbé felhős, napos területek is lesznek. Szitálás néhol előfordulhat. A déli, délkeleti szél főleg az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. Kora délután a borult területeken 9, 12, a napos vidékeken 13, 17 fok valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerdán tartósabban borult, párás, ködös, illetve fátyolfelhős, napos területek is várhatók. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9 fok között alakul, kora délután a borult tájakon 9, 12, a kevésbé felhős körzetekben 13, 18 fokot mérhetnek.

Csütörtökön éjjel sokfelé lesz köd és rétegfelhőzet, reggeltől vastagabb frontfelhőzet is érkezhet északnyugat felől, amely nappal továbbvonul délkelet felé. Mögötte délután, este északnyugati irányból szakadozik, csökken a felhőzet, de főként a keleti, északkeleti megyékben maradhatnak borult, párás területek. Helyenként szitálás, majd többfelé eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 3, 10, kora délután a borult, párás, illetve csapadékos vidékeken 9, 12 fok között valószínű, de délkeleten 13, 16 fokot is mérhetnek.

Pénteken közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. Hajnalban 0, +8, kora délután 9, 14 fok között alakulhat a hőmérséklet.

GettyImages-1328546011

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Sok helyütt megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 0 és +8, a maximum 7 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Élénk, néhol erős lökések kísérik a keleti, délkeleti szelet. A hajnali 1, 9 fokról 9 és 15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Ez a férfi olyasmit is észrevesz az égen, ami másnak fel sem tűnne

A tehetséges művész zseniális képeket készít a felhőkről, szinte életre kelti őket rajzaival.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük