Ilyen volt az első világháború a frontvonal mögött: eredeti színes fotók egy értékes gyűjteményből

Egy francia, színes fotógyűjtemény talán soha nem látott közelségbe hozza mindazt, ami az első világháború frontvonala mögött zajlott.

vh (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az I. világháború július végén tört ki, 1914-ben, és viszonylag kevés eredetileg is színes, és nem utólag színezett felvétel maradt fent. Pont ezért számított hatalmas szenzációnak, amikor a francia hadsereg képgyűjteményére bukkantak.

Bár már korábban, 1861-ben elkészítették a történelem első színes felvételét, nagyon sokáig, egészen 1903-ig nem igazán fejlesztették a technológiát. Ekkor Auguste és Louis Lumière szabadalmaztattak egy korai színes fényképészeti technikát, az autokrómot.

Ez történt a frontvonal mögött

A színes képek jó részét Paul Castelnau, a francia hadsereg hivatalos fotósa készítette, legtöbbet az ország keleti és északi részén fényképezett a háború alatt. A képek segítségével valóságosabb formában ismerhetjük meg az 1914 és 1918 között, a frontvonal mögött zajló eseményeket.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük