Sosem láthattad még így Törőcsik Marit: így nézett ki a díva egykor, és így néz ki most
A Hungarikon kiállítás keretében élőben is megnézheted a festményt.

Dia

	Törőcsik Mari virágai - Sipos Barbara	Keleti Éva fotója alapján készült a mestermű, amely Törőcsik Mari egykori és mostani énjét ábrázolja. Sipos Barbara, az alkotó azonban nem elégedett meg ennyivel, a sarokban látható virággal egészítette ki a festményt, amely Tordai Hajnal Jászai Mari-díjas jelmeztervezőtől származik. Így lett teljes a látvány.

Törőcsik Mari virágai - Sipos Barbara

Keleti Éva fotója alapján készült a mestermű, amely Törőcsik Mari egykori és mostani énjét ábrázolja. Sipos Barbara, az alkotó azonban nem elégedett meg ennyivel, a sarokban látható virággal egészítette ki a festményt, amely Tordai Hajnal Jászai Mari-díjas jelmeztervezőtől származik. Így lett teljes a látvány.

Dia

	Darvas Iván rajza és kompozíciója - Gyémánt László	A képen látható fát maga Darvas rajzolta egyfajta instrukcióként a Godot-ra várva című darab díszlettervezőinek. A felette látható írás szintén ennek a részét képezi, az olvasható rajta, hogy a fa egy gránáttépett sérülthez hasonlítson, ágai legyenek töredezettek és lehámlottak. A mű főszerepét egyébként ő játszotta, kollégája a darabban Garas Dezső volt.

Darvas Iván rajza és kompozíciója - Gyémánt László

A képen látható fát maga Darvas rajzolta egyfajta instrukcióként a Godot-ra várva című darab díszlettervezőinek. A felette látható írás szintén ennek a részét képezi, az olvasható rajta, hogy a fa egy gránáttépett sérülthez hasonlítson, ágai legyenek töredezettek és lehámlottak. A mű főszerepét egyébként ő játszotta, kollégája a darabban Garas Dezső volt.

Dia

	Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán angyalkája - Kárpáti Tamás	Szintén egy Keleti Éva-fotó alapján komponált mű, amely a magyar filmtörténet egyik legendás párját, Ruttkai Évát és Latinovits Zoltánt ábrázolja. A kép régi hálószobájuk ablakában készült, a Latinovits kezében lévő felvételen a Rómeó és Júlia egyik jelenete látható, amelyben ők alakították a címszereplőket.	Az angyalka Ruttkai Éva lányától, Gábor Júliától származik, a szép kis porcelán egyike azoknak az angyaloknak, amelyeket minden  évben karácsonykor egymásnak ajándékoztak.

Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán angyalkája - Kárpáti Tamás

Szintén egy Keleti Éva-fotó alapján komponált mű, amely a magyar filmtörténet egyik legendás párját, Ruttkai Évát és Latinovits Zoltánt ábrázolja. A kép régi hálószobájuk ablakában készült, a Latinovits kezében lévő felvételen a Rómeó és Júlia egyik jelenete látható, amelyben ők alakították a címszereplőket.

Az angyalka Ruttkai Éva lányától, Gábor Júliától származik, a szép kis porcelán egyike azoknak az angyaloknak, amelyeket minden  évben karácsonykor egymásnak ajándékoztak.

Dia

	Makk Károly rendezői széke - Radák Eszter	Az emblematikus piros pulcsi és a hozzá tartozó festett nadrág Radák Eszter munkája, már-már olyan, mintha maga a rendező ülne a székben.

Makk Károly rendezői széke - Radák Eszter

Az emblematikus piros pulcsi és a hozzá tartozó festett nadrág Radák Eszter munkája, már-már olyan, mintha maga a rendező ülne a székben.

Dia

	Koltai Lajos első fénymérője - Párkányi Raab Péter	A Koltai Lajos fénymérőjéből - amelyet egyébként az Oscar-díjas Zsigmond Vilmostól vett sok-sok évvel ezelőtt, 3000 forintért - készült szobor alkotója Párkányi Raab Péter. Az embermagasságú bronzépítmény azóta Cannes-t is megjárta, sőt, olyannyira elnyerte a városvezetőség tetszését, hogy azt tervezik, háromszoros nagyságú köztéri szobrot készítenek belőle a film francia fővárosában.

Koltai Lajos első fénymérője - Párkányi Raab Péter

A Koltai Lajos fénymérőjéből - amelyet egyébként az Oscar-díjas Zsigmond Vilmostól vett sok-sok évvel ezelőtt, 3000 forintért - készült szobor alkotója Párkányi Raab Péter. Az embermagasságú bronzépítmény azóta Cannes-t is megjárta, sőt, olyannyira elnyerte a városvezetőség tetszését, hogy azt tervezik, háromszoros nagyságú köztéri szobrot készítenek belőle a film francia fővárosában.

Dia

	Szabó István csapója - Harasztÿ István	A Harasztÿ István által készített csapó különlegessége nem csupán a Rokonok képkockáiban rejlik. A szerkezet meg is szólal alkotója hangján: figyelem, felvétel indul, csapó - mondja, mintha ténylegesen egy film forgatásán lennénk.

Szabó István csapója - Harasztÿ István

A Harasztÿ István által készített csapó különlegessége nem csupán a Rokonok képkockáiban rejlik. A szerkezet meg is szólal alkotója hangján: figyelem, felvétel indul, csapó - mondja, mintha ténylegesen egy film forgatásán lennénk.

Dia

	André Kertész fényképezőgépe - Konok Tamás	A fényképezőgépet Dömör Béla professzor ajándékozta oda a kiállításnak, így került Konok Tamás művészhez, aki aztán egy dobozba rejtette, köré pedig Kertész fotóiból készített kollázst.

André Kertész fényképezőgépe - Konok Tamás

A fényképezőgépet Dömör Béla professzor ajándékozta oda a kiállításnak, így került Konok Tamás művészhez, aki aztán egy dobozba rejtette, köré pedig Kertész fotóiból készített kollázst.

Blog.hu ajánló
Fotó: