Portrék Hullan Bea szemével (x)

Különleges női portrék sorozatát ajánljuk Hullan Bea festő alkotásaiból. November 6-tól izgalmas, szuggesztív nőalakokkal találkozhatnak a Próféta Galériában.

2100x1400 cover.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hullan Bea legújabb, Portrék című kiállítása 2021. november 6-án, szombaton 17.00-kor nyílik a Próféta Galériában (Budapest XI. kerület, Szent Gellért tér 3.). A vernisszázs háziasszonya és a kiállítást megnyitja Háver-Varga Mariann. A tárlat és 2021. november 20-ig lesz látogatható. 

Hullan Bea festő

Hullan Bea autodidakta festő, aki saját szemén és lelkén szűri át a világot, és vetíti vászonra. Gyerekkora óta fest, 2014 óta pedig már ez is a hivatása. Az első időszakában tájképeket festett.

Hullan Bea.
Hullan Bea.

Stílusa ekkor még összetett, hisz munkáit áthatja a szürrealizmus és néhol a kubizmus, de egyre inkább kialakul a saját kifejezésmódja. Folyamatos fejlődése már táj és városképein is megfigyelhető, nem véletlenül fedezték fel már korán a műértők, ennek az időszaknak a képei mind gyűjtők tulajdonaiba kerültek. 

Női portrékat 2016-tól fest, gondolatait és érzéseit ezen keresztül tudja a legjobban átadni. Ezek az alkotásai, amelyek már méreteiknél fogva is impozánsok, szinte ráborulnak a nézőkre, és magukkal ragadják saját világukba.

Festmények nőkről

Olaj-vászon képei karakteres nőket mutatnak be, mindezt egy egészen különleges, széttöredezett, kaleidoszkópszerűen megjelenő képi világban. Intenzív színhasználat, határozott vonalvezetés és szuggesztív nőalakjainak erős lélekábrázolása jelenik meg a festményeken.

hope

Milyen nőkről szólnak a képek? Maiakról. Modernekről. Régiekről és újakról, kortalanokról. Nőkről, akiknek az arca tele van érzelmekkel. Akik tele vannak gondolatokkal. Akiknek olvasunk a tekintetében, és akik tekintetéből történetek elevenednek meg. Nőket fest, akiket ismerünk, vagy akikről azt hisszük, hogy ismerjük őket.

Képeiből egy ősi női energia gomolyog, és tudatosan vagy tudattalanul, de mindegyik női karaktere egy-egy női archetípus. Ott van az anya, a szerető, a harcos, vagy épp a házi tűz őrzője, de ahány érzés és érzelem átfuthat egy nő arcán, azt biztosan felfedezhetjük egy dacos vagy csábító tekintetben vagy egy lefelé görbülő szájban.

Laurie

Bea képeinek főszereplői különböző karakterűek, korúak és identitásúak. De ami közös bennük, hogy mindegyikük átment a Hullan Bea-szűrőn, és ezért Bea nőiségén keresztül kerülnek vászonra. A képeket szemlélő nők pedig magukra ismernek egy-egy tekintetben, érzésben, történetben. 

Hullan Bea női portrékból álló kiállítása az utóbbi négy év alkotásait vonultatja fel, immár közel 40 csodás női karaktert számlál.

Ezt is szeretjük