Ha nőnek veszel ajándékot, ez legyen az! Szerintünk ez a legjobb mobil most a piacon

Csajoknak és nagymamáknak is tökéletes a Huawei P9.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Instagram, a Pinterest, a Flickr vagy akár csak a Facebook képmegosztó lehetőségeinek töretlen, sőt, egyre inkább növekvő népszerűségének köszönhetően szinte nincs olyan internetfelhasználó, aki ne vágyna arra, hogy a lehető leggyönyörűbb fotókat töltse fel, legyen szó a mindennapok apró csodáinak vagy épp a nagyvilágban megélt pillanatok megörökítéséről.

Manapság ráadásul korántsem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy káprázatos alkotások születhessenek, amihez azonban a figyelmes szemen és a kreativitáson kívül egy olyan tökéletes társ sem árt, mely a kép lelkét jelentő ötlethez olyan technikai hátteret ad, hogy a végeredmény messze túlszárnyaljon minden korábbi elképzelést. A Huawei P9 dual kamerás mobiltelefon épp ilyen, a mi bizalmunkat legalábbis a lehető legteljesebb mértékben elnyerte.

Két kamera egy okostelefonban

Bár a profi fényképezőgépek tudása vitathatatlan, kevés praktikusabb dolog létezik annál, ha ennek egy részét - ez esetben pedig meglehetősen nagy részét - súlyával ellentétben egy mobiltelefon is a magáénak tudhatja.

Különösképp hasznos lehet mindez egy utazás során, nem véletlen, hogy a kétkamerás telefont mi is egy Kínában tett látogatás során teszteltük le, kíváncsian várva, az így készült képek elérik-e majd azt a színvonalat, amit külön fényképezőgéppel sikerült volna. Elérték, sőt, egészen elképesztő fotók születtek.

A Huawei P9-est jogosan tartják a legjobb ár-érték arányú kamerás okostelefonnak a jelenlegi piacon, tökéletes választás ugyanis mindazoknak, akik ötvöznék egy komolyabb fényképező tudását és a mobiltelefon minden praktikumát. A telefon különlegességét a dual kamera adja, vagyis a készülékbe két kamerát szereltek, melyek mindegyike profi minőséget jelent. A Huawei ugyanis a fotó- és optikai ipar klasszikusának és egyik legmarkánsabb márkájának számító Leicával karöltve alkotta meg a tisztább részleteket és káprázatos képeket eredményező rendszert.

A két kamera közül az egyik színes, míg a másik monokróm kamera. Ez azonban nem azt jelenti, mintha egy színes képet módosítanánk szürkeárnyalatossá valamely képszerkesztő programban, a kamera ugyanis olyan rendkívül részletgazdag képeket készít így is, és oly módon kezeli a fény és árnyék viszonyát, melyhez hasonlót nem lehet másként megalkotni.

A színes kamera pedig ehhez a hihetetlen információmennyiséggel bíró fotóhoz adja hozzá magukat a színeket, így hozva létre a semmi máshoz nem hasonlítható képet.

Tündéri babaképek, profi szelfik, pikáns gasztrofotók

A kettős kamerarendszer már önmagában is kiváló alapot jelentene a nem profi céllal, de profi módon elkészített fotókhoz, a felhasználói felület azonban újabb pluszt jelent. Amellett ugyanis, hogy akár csak egy komoly fényképező esetében, a beállítások mindegyike variálható manuálisan is, az automata funkciók olyan tökéletesen működnek, mintha csak egy hivatásos fotós állítaná át őket egy-egy kattintás között.

Selymes, lágy fények és színek babaképekhez, gyönyörű életteli, gazdag árnyalatok gasztrofotókhoz vagy épp a lehető legtökéletesebb szelfi - amit a telefon akár ki is sminkel, vagy ha kell, lágyítja a vonásokat, és ragyogóbbá teszi a bőrt -, elég csak beállítani a megfelelő funkciót, a többit pedig megoldja a készülék.

A telefonnal gyönyörű portrék készíthetők, de beállítható például a makromód funkció apróságok közeli fotózásához, de a HDR mód még arra is képes, hogy akár öt kép információit összeadva egy elrontott fotóból is olyan tökéletes végeredményt alkosson, melyhez hasonlót csak képszerkesztő programmal lehetne.

A videó funkció is kiváló, lassított mozgású felvételt éppúgy lehet készíteni vele, mint éjszakai mozgóképet, az objektumkövetés funkcióval pedig egészen biztos, hogy el lehet felejteni a mozgásban lévő személyeknél, autóknál az elmosódott képeket.

Stílusos készülék, szuper felhasználói élmény

A készülék külsőre is csinos, letisztult, elegáns dizájnt képvisel - többféle színben is kapható -, rögtön észrevenni, mennyire könnyű - olyan, mintha akkumulátor sem lenne benne -, emellett nem túl nagy, így egy kisebb, finomabb női kézbe is tökéletes, nem beszélve arról, hogy a fényképezőként való használat során sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire kézre áll.

A telefon esetében a felhasználói élmény is kiváló, nincs fagyás, de még csak enyhébb lassulás sem, a készülék szuper gyors, a felhasználói felület pedig rendkívül logikus, egészen biztos, hogy még azok sem jönnek zavarba tőle, akik nem túl tapasztaltak az okostelefonok alkalmazása terén.

Amellett, hogy tökéletes választás - vagy akár karácsonyi ajándék - lehet mindazoknak, akik szeretnék a telefonnal való fényképezést a lehető legprofibb szinten űzni, bátran ajánlható bárkinek, aki korábban csak amatőr szinten kacérkodott a fényképezéssel, de nem bánná, ha szinte magazinba illő fotókat készíthetne, legyen szó a szelfik szerelmeseiről, gyerekek és unokák lépéseit megörökítő anyukákról és nagymamákról - az idősebb korosztály számára sem okoz majd problémát a telefon kezelése - vagy épp az alkotásaikat a lehető legcsábítóbb módon megörökíteni vágyó konyhatündérekről.

A számtalan funkció és a könnyen kezelhető menürendszeren kívül érdemes megemlíteni az ujjlenyomat-olvasót - mely minden egyes alkalommal működik -, a két külön sim-kártyát, a nagy tárhelyet, a szuper hangrögzítést - zajos helyen is jó minőségű lesz a felvétel -, a prezentációk fotózását - ha például valaki oldalt ül, úgy tud fényképezni, mintha szemben helyezkedne el - vagy épp az olyan csajos funkciókat, mint a BMI-kalkulátor és a lépésszámláló.

Átlagos használat mellett a telefon egy-másfél napig bírja töltés nélkül: fotózással, videózással, internethasználattal együtt. Nem utolsó szempont továbbá, hogy a készülékhez gyorstöltő jár, fél órás töltést követően több mint 10 órányi beszélgetést, 15 órányi zenehallgatást, vagy akár 3 óra tömény internetezést is elbír az akkumulátor. A telefon véleményünk szerint egyértelműen a legjobb ár-érték arányt képviseli a kamerás mobilok között, bátran ajánljuk, ha olyasvalakit szeretnél meglepni vele, aki imád fényképezni, legyen szó bármely korosztályról.

Ezt is szeretjük