Menő Selmeczi rózsaszín kiskosztümje? És Lendvai sminkje milyen?
A stílustanácsadó elemez
Pirityi Éva szín- és stílustanácsadót kérdeztük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Parlament folyosóin a férfiak mellett ma már számtalan nő is sétál aktatáskával a kezében. Ám míg a honatyák az öltözködést letudják egy sötét öltönnyel és egy hozzá illő nyakkendővel, addig a képviselőnőknek sokkal nehezebb a dolguk. Kérdés, hogy ezt a feladatot hogy oldják meg, sikerült-e olyan stílust kialakítaniuk maguknak, ami a szakemberek szerint is rendben van. Öt képviselőnő öltözködését elemeztük Pirityi Éva szín és stílustanácsadó segítségével.

Dúró Dóra

A Jobbik képviselője elég gyakran látható szürke vagy kékesszürke kosztümben, ami a stílustanácsadó szerint nem rossz, de franciásabb, nőiesebb fazont kellene választania, ami sokkal jobban illik fiatal korához.

A rozsdás piros jól áll neki, viszont jobb, ha a feketét hanyagolja, mivel az túl keménnyé teszi az arcát. Pirityi Éva szerint Dúró Dóra kedves, szép arcú nő, de egy kis sminkkel még jobban kiemelheti szép vonásait.

A képviselő az országgyűlés alakuló ülésén hófehér ruhát választott, ami a stílustanácsadó szerint - bár harmonizált a többi jobbikos öltözékével - egyáltalán nem állt jól neki. Olyan volt, mint ha a ruhája külön életet élne. Hófehér helyett világos krémszínű ruhákat kellene hordania.

A szintén jellegzetes barna blúz, a fiatalos, kissé romantikus stílusú, kávébarna ruha a tanácsadó szerint jó választás, ahogy a piros melegebb árnyalatai is, például a narancsos vagy a korallpiros.

Lendvai Ildikó

A vörös haj neki egyáltalán nem áll jól, Lendvainak inkább a sötétbarna szín lenne tökéletes. - Gondolom, az eredeti hajszíne is ilyen volt - mondja Pirityi Éva.

Az MSZP politikusának gyakran a sminkje sem az igazi. A szemét körberajzoló fekete szemhéjtus a szemeit még kerekebbnek tünteti fel, ami egyáltalán nem előnyös. Sokkal jobban áll a finom smink, lilás, rózsaszínes árnyalatokkal. Vörösesbarna hajához barna sminkszíneket használ, ami még keményebbé teszi az arcát.

Ugyanez a probléma az öltözékével is. Bár Lendvai mindig jól válogatja össze öltözéke színeit, viszont mivel azokat hajához választja, így nem meglepő, hogy az összhatás nem az igazi.

A politikusnak a szürke és a rózsaszín nagyon jól áll, de a barna kifejezetten rossz választás. Sötétbarna hajjal élénk színeket, kéket, pirosat, lilát is hordhatna.

Morvai Krisztina

A Jobbik EP-képviselője láthatóan odafigyel az öltözködésére, ami nem meglepő, hiszen édesanyja divatmodell volt.

A képviselőnek a stílustanácsadó szerint jól áll a korallpiros, nemcsak az öltözék színeként, hanem arcpirosítónak és rúzsnak is.

A szürke, valamint a fekete kosztüm fehér blúzzal viszont nem előnyös számára. A szürke sápadttá teszi, a fekete-fehér összeállítás pedig keményíti vonásait.  

Morvai Krisztinának is jobb választás lenne a sötétkék-krémszín kombináció. A sötétkéknek azonban nem szabad lilás árnyalatúnak lenni.

A hajában nem előnyös a túl sok hamvas melír, sápadttá teszi és öregíti. Sokkal jobb lenne, ha haját aranyszőkére festetné. A világosvörös hajszín vagy melír is jó választás lenne. 

Selmeczi Gabriella

A nyugdíjvédelmi biztos gyakran kitűnik a tömegből, szőke haja és élénk színű ruhái miatt elég nehéz nem észrevenni a parlamenti folyosón. A stílustanácsadó szerint Selmeczi alapvetően jól öltözködik, viszont a haján egy kicsit lehetne változtatni.

A biztoshoz inkább az aranyszőke vagy a világos vörös illene, nem a hamvasszőke, emellett ugyanis meglehetősen színtelen az arca. Nagyon előnyös számára a visszafogott smink, a barackrózsaszín rúzs és arcpirosító.

Selmeczi Gabriella tavasz típus, ezért a sötét színek nem illenek hozzá. Ezt ő maga is nagyon jól érzi. Ritkán, de visel feketét fehérrel, az ilyen összeállítás nem engedi érvényesülni arca finom színeit. Jobb választás lenne a sötétkék vajszínnel.

Selmeczit gyakran látni világos, már-már rikító rózsaszínben, ami Pirityi Éva szerint nem a legjobb választás, mert a rózsaszínnek inkább a meleg árnyalata, a barack áll neki jól. A nyugdíjbiztosnak krémszínű ruhákat, kosztümöket is lehetne választani, élénk színű topokkal, kiegészítőkkel. Az almazöld, a türkizzöld és a türkizkék, finoman feldobva aranyékszerekkel, tökéletes lenne.

Szabó Tímea

Az LMP frakcióvezető-helyettesében Pirityi Éva nem igazán talált hibát. Arca szépségét, fiatalságát kiemeli a fekete haj és az erősebb smink.

Mivel tél típus, neki könnyű öltözködni. Szabó Tímeának a tiszta, élénk színek állnak jól, mint például az igazi piros. Arra azonban vigyázni kell, hogy a pirosnak ne a narancsos árnyalatát válassza.

Emellett még a citromsárga, az élénkzöld és a királykék is jó lehet, esetében a fekete-fehér összeállítással sincs probléma. Ellenben a barnát jobb, ha hanyagolja - az ilyen színű kardigánt meg főleg -, mivel abban olyan hatást kelt, mintha az anyósát látogatná meg. 

Így lesz egy képviselő öltözködése jó

- Ha valaki a saját színeihez legjobban illő színeket viseli, valamint hajszínét és sminkjét is ehhez igazítja, akkor a megjelenése tetőtől talpig harmonikus lesz. Bár képviselőink öltözködését szigorú protokollszabályok írják elő, mégis úgy gondolom, hogy egy nőnek még a Parlamentben is meg kell őriznie finom nőiességét - mondta stílustanácsadónk.

A színtípusának jól álló színeket, ha nem is kosztümszínnek, de topnak, kiegészítőnek viselheti. Mivel a férfiak megjelenése elég egyöntetű, ezért üde színfolt lehet egy színesebben öltözködő hölgy jelenléte.

Ezt is szeretjük