Magányosan halt meg minden idők legnagyobb nőcsábásza

Izgalmas életek átlagos befejezése

Van, aki nem úgy hal, mint ahogyan élt.

Számos olyan alakja van a történelemnek, aki sokszor szembenézett a halállal kalandos élete során, ám a végzet mégis csendesen, átlagos módon érte aztán utol.

Íme, két alak a régmúltból, akiket életükhöz képest szinte unalmasnak mondható módon ért a halál.

Giacomo Casanova

A híres-hírhedt nőcsábász, Casanova neve mára fogalommá vált - a nagy szoknyapecéreket hívja így a köznyelv. A név eredeti viselője 1725-ben született Velencében, és már nagyon hamar, 11 évesen túlesett első szexuális kalandján egy helyi pap nővérével. Később belépett a papneveldébe, de kicsapongó életvitele miatt elküldték.

Ekkor katonának állt, majd miután az összes pénzét elkártyázta, hegedűsként próbált szerencsét, de rossz társaságba keveredett. Kiásott egy holttestet, amit elküldött egy ellenségének, aki paralízist kapott. Casanova menekülni kényszerült, és Európa-szerte folytatta a tivornyázást. Később, amikor megpróbált visszamenni, az inkvizítorok útját állták. Börtönbe zárták, ahonnan nem sokkal később megszökött, és Franciaországba menekült.

A 15 legrejtélyesebb, misztikus személy a történelemben

Nézegess képeket!

Elolvasom

Itt nagy vagyonra tett szert, amiből selyemgyárat nyitott, de hamar csődbe is vitte azt, mert az összes pénzt a női dolgozókkal való afférjaira költötte. Végül Csehországban kötött ki, ahol felismerte, hogy számára unalmas munkát kell végeznie ahhoz, hogy tisztességes fizetést kapjon. Így a kalandorból egyszerű ember lett, és élete hátralévő részében könyvtárosként dolgozott. 1798-ban, 73 éves korában hunyt el magányosan, egy csehországi kastélyban.

Belle Boyd

Belle Boyd polgárháborús kémnő 1844-ben látta meg a napvilágot Virginiában. A nő önszántából választotta ezt a foglalkozást, és számos alkalommal került veszélybe, mégsem ez lett a veszte.

Amikor 17 éves volt, egy csapat katona szállta meg az otthonukat, és az egyikük bántotta Boyd édesanyját. Erre a fiatal lány nem tétovázott: pisztolyt rántott, és lelőtte az erőszakos férfit.

Ezzel kivívta, hogy a katonák örök őrizetbe helyezzék, de a lány feltalálta magát: ezt az időt arra használta, hogy információkat gyűjtsön a konföderációs tábornokok számára. 

Golyózáporon kellett átlovagolnia, hogy az adatokat eljuttassa a címzetthez. Később újra letartóztatták, mert a szeretője feladta őt. Mindössze egy hónapot töltött fogságban.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Miután túlélte a háborút, Boyd utazgatni kezdett, és a túrák során beszámolókat tartott a kéméletről. Végül 1900-ban, egyik körútja során szívrohamot kapott, és életét vesztette. 56 éves volt.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük