Végre újra tavaszba borul a főváros! Ezt tartogatja hétvégére Budapest
Nyitnak a kültéri helyek, sok-sok koncerttel és programmal!

tavasz farmer
beauty and style
Top olvasott cikkek

Végre teljes valójában visszatér a tavasz a fővárosba. Hétvégén már az egész ország készülődik a Húsvétra, és számos ehhez kapcsolódó programot is kínál Budapest. Jön emellett a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál, és kinyit az Akvárium Tavasz Terasz is.

A kültéri programokon sok ingyenes koncerten is részt lehet venni, de a hétvége meglepetéseket is tartogat. Jön ugyanis a Magashegyi Underground, és leköszön a Pál Utcai Fiúk. Nézzük, mit tartogat a hétvége!

38. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Budapest, több helyszínen: március 30 - április 22.

A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a főváros legfontosabb kulturális intézményei, legizgalmasabb játszóhelyei és programhelyszínei fognak össze. Nagyszabású kiállításoknak és a Budapest Art Week programjainak örülhetnek a képzőművészet rajongói. A 2017-es első, nagy sikert követően visszatér a népi hagyományokat felkaroló Pont Fesztivál, ám ez alkalommal különleges húsvéti tematikával, és ahogy minden évben, idén is hamisítatlan tavaszi fesziválhangulat tölti be az egész várost.

tavasz

Többek között újra megnyílik Budapest szívében az Akvárium Tavasz Terasz, ahol számtalan koncert és gyerekprogram várja az érdeklődőket, valamint Budapest utcáin és terein is meglepetésekkel találkozhatnak majd a járókelők. A kulturális tavasz 2018-ban is március 30-án, a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitónapján kezdődik, és három héten át tart majd. 

Bővebb információk itt.

PONT Fesztivál

Budapest, Várkert Bazár: március 31 - április 1.

Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye várja a látogatókat március 31-én és április 1-jén a Várkert Bazárban. Ismét a fővárosba hozza a világ csodáit a tavaly nagy sikerrel debütált PONT Fesztivál. Az eseményt megálmodó Hangvető a Budapesti Tavaszi Fesztivállal karöltve, azzal a céllal hívta életre Budapest legfrissebb fesztiválját, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva adjanak élményszerű körképet a világ csodáiról.

A fesztivál célja a közös értékek és a sokszínűség bemutatása különböző interaktív programokon és különleges koncerteken keresztül. 2018-ban a PONT éppen húsvét hétvégéjére esik, ezért a Földközi-tenger térségének, elsősorban a mediterráneum húsvéti hagyományai és a tematikához kapcsolódó magyar tradíciók kerülnek fókuszba a Várkert Bazárban. 

Bővebb információk itt.

Magashegyi Underground

Budapest, A38: március 30., 20 órától

Szédítő álomutazásra repítő, és vidám dervistáncra sarkalló koncerttel tér vissza a hajóra a Magashegyi Underground most hétvégén. Részletek itt! 

porthu-magashegyi

Utat nyitni a valósághoz

Szentendre, Ferenczy Múzeum: március 22 - június 24.

A Ferenczy-művészdinasztia szobrásztagja, Ferenczy Béni (1890–1967) a huszadik századi magyar szobrászművészet egyik legkiemelkedőbb képviselője. Egész élete során, a küzdelmesebb időszakokban is hű maradt a család valamennyi alkotója által képviselt értékekhez, a munka iránti tisztelethez, alázathoz és elkötelezettséghez. Most megismerkedhetsz művészetével.

Bővebb információk itt.

Pál Utcai Fiúk, Kelet-Nyugat

Budapest, Gödör Klub: március 30., 20 órától

Mennyi szép emlékünk fűződik a Gödör Klubban a PUF koncertekhez. A Gödör Klub március végén bezár, így utoljára láthatjátok a király utcai Gödör színpadán a Pál Utcai Fiúkat. Részletek itt! 

Ezt is szeretjük