Hivatalosan is jön a tavasz: előre jelzi az érkezését ez a hétvégi program

Itt a tavaszt minden évben előre jelző GardenExpo. Felemelő hétvégi programokat mutatunk.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagy fővárosi események közül a GardenExpo az, melynek, ha elérkezik az időpontja, már tudhatjuk: a tavasz hivatalosan is megérkezett! Kertészkedőknek a részvétel szinte kötelező, de, ha csak szemgyönyörködtetésre vágyik az ember, a program e célra is tökéletes. Virágok és zöld gyep vár mindenütt.

Ezen a hétvégén az Orchidea Ünnep is ugyanekkorra esik, ahol csodaszép virágok százai sorakoznak fel. Az észt filmek legjobbjai is hazánkba érkeznek a hétvégén, melyekből érdekes kérdésekre kaphatunk választ, de az egész országot ellepik a különböző zenei események is. Ízelítő.

GardenExpo és Orchidea Ünnep

Budapest, Papp László Budapest Sportaréna: március 23-25.

A GardenExpo hagyományosan a tavasz hírnöke. A zöld környezetről a helyszínen felépülő, díjnyertes bemutatókertek mellett az azonos jeggyel látogatható Orchidea Ünnep is gondoskodik, idén különleges, egyiptomi hangulatban, ahogy Kleopátra megálmodta. Az eseményen a kertépítés és teljes kertfelújítás előtt állók éppúgy megtalálják azt, amire szükségük van, mint a kis terasszal rendelkezők és a hobbikertészek.

A programokról bővebben itt olvashatsz.

Bach Mindenkinek Fesztivál

Országszerte, március 20-25.

2018. március 21-25. között negyedik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. Koncertek aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben. Öt nap, amikor Budapesten és sok más városban, mindenhol Bach szól! 2018-ban, Bach születésének 333. évfordulóján Debrecen is csatlakozik a rendezvénysorozathoz: városszerte köztereken, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, bevásárlóközpontokban, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül fel Bach muzsikája.

A programokról bővebben itt olvashatsz.

Észt hét

Budapest, Művész Mozi: március 23-25.

Lehetséges túljárni a pestis eszén? Mi szükséges ahhoz, hogy az ember negyven fölött rátaláljon a szerelemre? Megtörheti-e a kóros anya-fia függőségi viszonyt a szexi mosógépszerelő, aki történetesen egy farkas? És mihez kezdjünk, ha az apánk rástartol a nőre, akit kinéztünk magunknak? Megannyi kérdés, melyekre az Észt hét filmjei adhatnak választ. A vetítések sora március 23-án egy elsőfilmes alkotással indul, melynek nemzetközi premierje a Karlovy Vary Fesztiválon volt.

A programokról bővebben itt olvashatsz.

Supernem Weekend

Budapest, Barba Negra Music Club: március 24., 20 órától

Új dalokkal és a megszokott vagánysággal tér vissza a Barba Negra Music Club színpadára a Supernem.

A programokról bővebben itt olvashatsz.

27. Nemzetközi Bohém Ragtime&Jazz Fesztivál

Kecskemét, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ: március 23-25.

Az idei Bohém Fesztiválnak - hosszú évek óta először - nincs hivatalos tematikája. Ám, ha vezérfonalnak tekintjük a reformációt, akkor ténylegesen köré illeszthető valamennyi produkció. Idén ugyanis reformálják - vagyis újraformálják - a programot, hiszen három olyan formáció lép fel ismét, megújulva, melyek korábban már szerepeltek a Bohém Fesztivál műsorán.

A programokról bővebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük