Milyen idő lesz a hétvégén? Szinte kora tavaszias napok jönnek
Napközben nem lesz hideg, de csapadékra számítani kell.

felhos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, majd délután nyugat felől átmenetileg nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet. Reggel, délelőtt a középső megyékben néhol eső, záporeső előfordulhat, később számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szelet még több helyen kísérik erős lökések, majd a légmozgás fokozatosan délire fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Szombaton fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délután már erősen felhős vagy borult idő valószínű. Dél, délnyugat felé haladva fokozatosan növekszik az eső, zápor előfordulásának esélye, néhol az ég is megdörrenhet. A délnyugati tájakon akár számottevő mennyiség is eshet. A délies irányú szél északnyugatira, nyugatira fordul, és ismét erőre kap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között várható, de a kevésbé szeles északi tájakon -2 fokig süllyedhet a levegő hőmérséklete. Délután 7, 14 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Vasárnap a hajnali órákban csökken a felhőzet, elvonul dél felé a csapadékzóna. A derült tájakon pára és köd képződhet. Napközben a pár órás napsütést követően észak felől ismét megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. A délies szelet többfelé kísérhetik erős lökések. Általában 0, 4 fok közötti értékeket olvashatunk le a hőmérőkről, de az északi megyékben fagyhat, néhol akár -6, -8 fokot is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Furcsa felhők jelentek meg az égen Debrecen felett

Különleges jelenségnek lehettek tanúi hétfő reggel azok, akik Debrecenben az égre néztek. A magasban párhuzamos felhőbordák sorakoztak, melyek között átsejlett az ég mélykékje, gyönyörű, szinte festményszerű panorámát létrehozva.

Ezt is szeretjük