Lehűlés kezdődik a hétvégén: hideg, napos időt jósolnak a meteorológusok
Napos időre és mínuszokra is számíthatunk a hétvégén.

no-ablakban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet csak lassan oszlik fel, máshol alapvetően napos idővel indul a nap. Késő délelőttől északnyugat, észak felől azonban frontális felhőzet érkezik, amelyből kisebb, időszakos eső, záporeső szórványosan előfordulhat. A hegyekben havas eső, zápor, hózápor sem kizárt. Késő estétől északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős, elsősorban a magasabban fekvő helyeken viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de a tartósan ködös, felhős részeken pár fokkal hidegebb lesz az idő.

Szombaton a frontális felhőzet reggelre déli irányba elhagyja az országot, majd gomolyfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet éjjel még élénk, erős lökések kísérhetik, ezt követően napközben északkeletire, keletire fordul, és veszít erejéből a légmozgás. A hőmérséklet hajnalra általában -5, +1 fok közé süllyed, ugyanakkor a fagyzugos tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. A felhősebb déli tájakon mérhetik a magasabb értékeket. Kora délutánra 3, 8 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap éjszaka még nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, majd délelőttre a Dunától keletre eső területeken erősen megnövekedhet a felhőzet, beborulhat az ég. A Dunántúlon továbbra is napos marad az idő. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb a Dunától keletre fordulhat elő időszakosan gyenge eső, a hegyekben kisebb havazás. Időnként megélénkül, néhol meg is erősödik a déli, délkeleti szél. Hajnalban általában -6, -1 fokot mérhetünk, de a hidegre érzékeny helyeken akár -10 fok köré hűlhet a levegő. A csúcshőmérsékletek általában 5, 10 fok között alakulnak, de a tartósan felhős, kevésbé szeles keleti tájakon több fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek.

Fotók: Getty Images

Képeken a téli Börzsöny varázslatos világa

Nézz meg egy csokorra valót egy tehetséges magyar hobbifotós képei közül! Az alábbi összeállításban megismerheted a zúzmarás Magas-Börzsöny bámulatos világát, és egy ritka természeti tüneményt is megcsodálhatsz.

Ezt is szeretjük