Jön a melegfront: kevés havazásra, de annál több napsütésre számíthatunk a hétvégén
Nem lesz a legtéliesebb az időjárás a hétvégén.

nap
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken egyre kevesebb felhőre számíthatunk, így a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, ezalól kivételt a keleti tájak képeznek majd, ahol a köd, illetve a rétegfelhőzet néhol tartósabban is megmaradhat. Az északnyugati szél a Tisza tágabb térségét leszámítva nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben több helyen viharos széllökésekre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Estétől érkezhet egy melegfront összefüggőbb felhőzete északnyugat felől. Helyenként előfordulhat hózápor, néhol havas eső, zápor. Az északi szél főként a Dunántúlon megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek. Hajnalban -8, +2 fokot mérhetünk. Kora délutánra 0 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a vastagabb frontfelhőzet dél felé elhagyja hazánkat. Napközben észak felől egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is várható, de helyenként rétegfelhős lehet az ég. Nagyobb eséllyel a keleti, északkeleti országrészben helyenként előfordulhat hószállingózás, néhol szitálás, ónos szitálás. Az északnyugati, nyugati, a Tiszántúlon a délnyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban -8, +2 fokot mérhetünk, a szélvédett részeken lesz a hidegebb idő. A kora délutáni órákban 0, +7 fok valószínű.

Fotók: Getty Images

Ezek lettek az év legjobb természetfotói Magyarországon

Gyönyörű képeken mutatták meg a magyar fotósok a természet szépségeit.

Ezt is szeretjük