Hol lehet számítani havazásra a hétvégén? Az ország több része is fehérbe borulhat
Csapadékból nem lesz hiány a hétvégén a meteorológusok előrejelzése szerint.

havazás-december1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a legtöbb helyen fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként tartósabban párás, ködös területek is előfordulhatnak. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra csak kevés helyen számíthatunk. Estétől délnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A legtöbb helyen számottevő csapadék nem valószínű, a Tiszántúlon azonban napközben még kisebb eső előfordulhat, majd ott is megszűnik a csapadék. A tartósan borult tájakon hószállingózás, szitálás sem kizárt. A mérsékelt délies szelet időnként élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a vastag hóval fedett tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább az északi megyékben és ott is kevés helyen szakadozhat fel a felhőzet. A délutáni óráktól a déli megyékben kell elszórtan döntően esőre számítani, de a Dél-Dunántúlon havas eső, esetleg hó is eshet. Az északi szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős nyugati tájakon ennél lényegesen hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul.

havazás-december2
Fotó: Miklos Markus / 500px / Getty Images Hungary

Vasárnap a Dunántúlon közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, keleten azonban erősen felhős vagy borult marad az ég. A Dunántúlon nem valószínű csapadék, a Dunától keletre azonban több helyen is lehet eső, havas eső, hó vegyesen. Az északnyugati, északi szél nagy területen már hajnaltól kezdve viharossá fokozódik, amely emiatt az ország egyes részein hófúvást is okozhat! A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

8 aprócska település itthon, ami télen igazi mesebirodalommá változik

Télen már egyre ritkábban esik a hó, szerencsére vannak olyan falvak Magyarországon, ahol szinte minden évben csillogó hótakaró lepi be a tájat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük