Nem a legszebb arcát mutatja a tél a hétvégén: kellemetlen időre számíthatunk
Mínuszokra főleg éjszaka lehet számítani, havazás nem várható.

eso-bentrol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de egy-egy helyen már előbukkanhat nagyon rövid időre a nap. Legfeljebb a Nyírségben fordulhat elő eső, kisebb szitálás viszont máshol is kialakulhat. A délkeleti szél csak a Fertő vidékén lehet élénk, máshol gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, délnyugaton lehet nagyobb területen fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Szombaton túlnyomóan borult, párás idő valószínű, főleg reggel ködfoltok is lehetnek. Napközben a keleti megyékben szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Helyenként szitálás előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon a délkeleti, keleten az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig többnyire 3 és 8 fok között alakul.

Vasárnap eleinte még jórészt borult, párás, ködös idő várható, majd napközben főként a Dunántúlon nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Néhol szitálás, keleten, délen helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Ilyen szép a ködös Magyarország

A következő képeket magyar fotósok készítették a ködös időjárásról az ország különböző pontjain. Nézd meg őket, hogy más szemszögből is láthasd a nem éppen kedvelt természeti fenomént.

Ezt is szeretjük