Lassan, de biztosan jönnek a mínuszok: beköszönt az ősz a hétvégén
Száraz, jellemzően napsütéses idő lesz a hétvégén, a hajnali órákban viszont már többfelé lehet fagypont körül a hőmérséklet.

fagyos-level
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken eleinte országszerte sok lesz a felhő, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva elszórtan eshet az eső, majd a Dunántúlon csökken a felhőzet, a csapadék pedig lassanként országszerte megszűnik. A délkeleti szél főként a Kisalföldön és a Dél-Alföldön élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, hosszabban felhős területek elsősorban északkeleten lehetnek. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúl nyugati negyedén az éjszaka kialakuló alacsony szintű rétegfelhőzet, illetve kisebb területen a köd tartósan megmaradhat, az ország túlnyomó részén ugyanakkor derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, a kevés ködfolt reggel, kora délelőtt feloszlik. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Májusi növény borította virágba a rétet novemberben

A világoslila színű, egynyári mézontófű normál esetben május végétől augusztus végéig nyitja a virágait, ám a szokatlanul enyhe idő miatt most november második hetében bontotta ki a szirmait.

Ezt is szeretjük