Újabb hidegfront érkezik az országba: folytatódik a lehűlés a hétvégén
Borongós, csapadékos hétvége elé nézünk, és egyre hűvösebb lesz.

oszi-fa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken napközben gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül, majd a késő délutáni, esti óráktól nyugat felől felhősödés kezdődik, és ott már kisebb eső is előfordulhat. Az ország legnagyobb részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán Sopron környékén kísérhetik élénk, esetleg erős lökések a déli szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de főként a középső országrész szélvédett vidékein gyenge légköri fagy is előfordulhat, talaj menti fagy pedig többfelé valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Szombaton éjszaka mindenütt beborul az ég, és napközben erősen felhős vagy borult időre kell számítani, csak késő délután kezd nyugat felől csökkenni a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A délnyugati, déli szél nagy területen megélénkül, majd késő délutántól a keleti országrész kivételével a szél északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Északkeleten szórványosan, másutt helyenként várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szél élénk vagy erős lesz, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Létezik egy világ, ami szinte láthatatlan

Attól, hogy valami kicsi, még nem jelenti azt, hogy jelentéktelen és egyszerű is egyben. Sőt éppen azok a világ legelemibb és legbonyolultabb dolgai, amik az emberi szem számára láthatatlanok. Számos olyan élőlény található a földön, ami nem sokkal nagyobb egy homokszemnél, vagy legfeljebb ökölnyi méretű, mégis lenne mit tanulnunk tőle.

Ezt is szeretjük