Tovább melegszik az idő a hétvégén, de már érezhetően itt az ősz - Időjárás-jelentés
Nappal késő nyárias, hajnalban és reggel viszont már őszies időjárásra számíthatunk.

oszi-reggel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb - eleinte szűrt - napsütésre számíthatunk, viszont az ország nyugati, délnyugati régiójában túlnyomóan napos idő várható. A délután második felétől mindenütt csökkenő tendenciát mutat majd a felhőzet. Nagy területen északnyugatira fordul a légmozgás, ami a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak közti sávban erős, többfelé viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb. A többfelé erős északnyugati szél sokat ront majd a hőérzeten.

Szombaton jellemzően napos, derült idő várható, napközben helyenként átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Reggelre pára- és ködfoltok képződhetnek. Csapadék nem várható. A kezdetben északnyugati, nyugati szél délies irányba fordul, és helyenként megélénkülhet. Hajnalban 2 és 13 fok közé hűl a levegő, az ország északkeleti felén mérhetjük az alacsonyabb, délnyugati felén pedig az enyhébb értékeket. Délutánra 21, 27 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Reggelre foltokban pára és köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A változó irányú, illetve a Dunántúlon a déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hajnali 7, 13 fokról délutánra 23, 28 fokig melegszik fel a levegő.

Fotók: Getty Images

Ritkán látni ennyire szép képeket az óceánokról

Gyönyörű és egyben elgondolkoztató képek készültek az óceánok világáról.

Ezt is szeretjük