Igazi őszi idővel köszönt be a hétvége - Időjárás-előrejelzés
Fokozatosan lehűl a levegő, és a nap is egyre ritkábban bukkan elő.

oszi-level
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a Dunántúlon délelőtt bezáródik, megvastagszik a felhőzet, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Délutántól a Dunántúlon nyugat felől egyre nagyobb területen alakul ki eső, záporeső. Megélénkül, többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 Celsius-fok között alakul, nyugatról kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor - nyugaton nagyobb eséllyel, nagyobb mennyiségben -, helyenként zivatar is kialakulhat. A többnyire északias szelet élénk vagy erős lökések kísérik, de zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 26 Celsius-fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a melegebb.

Vasárnap szakadozott felhőzet várható, inkább csak rövid időszakokra süt ki a nap. Szórványosan valószínű záporeső, néhol zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 Celsius-fok között várható.

Fotók: Getty Images

Medúzák jelentek meg a magyarországi tó vizében

Édesvízi medúzák jelentek meg a salgótarjáni Középbánya-tóban. Az egészen apró, 2-4 centiméteres, átlátszó állatok a magasabb vízhőmérséklet, valamint a jó vízminőség miatt telepedtek meg a tóban. 

Ezt is szeretjük