Viharos széllel és esővel köszönt be a szeptember - Hétvégi előrejelzés
Augusztus utolsó és szeptember első napjaiban erős lehűlésre nem kell számítani, esőre viszont igen.

szines-level
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a sok napsütés mellett főként északon és nyugaton lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott várható elszórtan zápor, néhol zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12°C és 18°C között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25°C és 32°C között várható.

Szombaton a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, sőt nyugaton többnyire zárt felhőtakaró várható. Több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás is lehetséges, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon tartós eső is hullhat. Az északi, északkeleti, illetve az Alföldön a keleti, délkeleti szél olykor élénk, zivatarban erős vagy viharos lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 12°C és 18°C között várható, de a hidegre hajlamos helyeken 10°C, 11°C is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 25°C és 32°C között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon csupán 20°C, 24°C valószínű.

Vasárnap a Dunától keletre kevesebb, másutt több gomolyfelhő lesz az égen, amelyből a Dunántúlon több helyen, másutt inkább csak helyenként várható zápor, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 14°C és 19°C között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 11°C, 13°C is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet zömében 26°C és 33°C között alakul, ennél csupán az Alpokalja tágabb térségében lehet pár °C-kal hűvösebb.

Ezt is szeretjük