Kánikulával indul a szeptember: nyoma sem lesz az őszies időjárásnak
A lehűlés egyelőre még várat magára, hétvégén szinte mindenhol 30 °C körüli értékeket mérhetünk.

napsutes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhőkre és kevés fátyolfelhőre számíthatunk. A délutáni, esti órákban elszórt jelleggel kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az Alföldön, az északi hegyekben és északnyugaton. Az északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 Celsius-fok között várható, az Alpokalján van esély 30 Celsius-fok alatti értékekre.

Szombaton napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 Celsius-fok között várható.

Vasárnap, szeptember 1-én nagyrészt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A délkeleti, déli szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 Celsius-fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Strandolj, amíg jó idő van!

Van egy érdekessége a magyarországi gyógyvizeknek: egy-egy állóvízben a felszín fölött is megmutatkoznak az országban. A gyógyító vizű tavak hatásával bárki szabadon élhet, érdemes bennük megmártózni.

Ezt is szeretjük