Kellemetlen meglepetéseket tartogat a hétvégi időjárás: bármikor, bárhol lehet vihar
Hétvégi időjárás-előrejelzés.

gomolyfelhok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken keleten az éjszaka képződő záporok, zivatarok megszűnnek, átmenetileg mindenhol derült vagy kissé felhős lesz az ég. A déli óráktól aztán előbb a keleti országrészben, később másutt is egyre nagyobb eséllyel lehet záporokra, zivatarokra számítani, helyenként felhőszakadás kíséretében. Estétől emellett a Dunántúlon tartós eső is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az Északnyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, a Tiszántúlon lehetnek hosszabb, másutt többnyire csak rövid napos időszakok, sőt a nyugati megyékben tartósan zárt lehet a felhőtakaró. Országszerte várható zápor, zivatar, a keleti tájak kivételével ismétlődő jelleggel, a nap bármely szakában, illetve nyugaton tartós eső is valószínű területi átlagban is jelentős mennyiségű csapadékkal. Az északias szelet a Dunántúl nyugati részén erős lökések kísérhetik, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 15 és 21, a délutáni órákban 23 és 33 fok közötti hőmérséklet valószínű, a hűvösebb idő nyugaton, délnyugaton, melegebb pedig keleten, északkeleten lesz.

Vasárnap is erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ahol több lehet a napsütés. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északias szelet, illetve zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 16 és 22, a maximum 27 és 34 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

A cikk az ajánló után folytatódik

A görbe fák erdejének rejtélye máig megoldatlan

Krzywy Las erdeje görbe alakú fákból áll, a szakértők több elmélettel is előrukkoltak a különös jelenség megmagyarázására.

Ezt is szeretjük