Egyik napról a másikra hoz változást a hétvége: lehűlés várható

Vasárnap lehűlés kezdődik az országban.

no-nyari-ruhaban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől a szél déliről északnyugatira fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 35 fok között alakul, északnyugaton marad 30 fok alatt.

Vasárnap éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Egyes kutyafajtáknak kínszenvedés a nyár

A kánikula a legtöbb kutyát megviseli, ám vannak olyan fajták, amik még inkább megsínylik a nyári meleget. Rájuk kiemelten oda kell figyelni a gazdinak.

Ezt is szeretjük