10°C és 30°C között ingadozik majd a hőmérséklet a hétvégén: időjárás-jelentés
Záporok, zivatarok és hűvös éjszakák jönnek a hétvégén, de a nappali értékek 30 fok körül maradnak.

buzamezo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken többnyire sok napsütésre számíthatunk, de a Dunától keletre erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Az éjszakai zivatarok lecsengését követően a Dunától keletre a déli óráktól ismét kialakulnak záporok, zivatarok, de nagyobb számban. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön és a főváros térségében olykor megerősödik. A zivatarokat inkább csak erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szombaton éjszaka az északkeleti megyékben lehet felhősebb az ég, és arrafelé alakulhat ki zápor, zivatar. Napos, gomolyfelhős idő várható, az ország keleti, északkeleti felén erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél sok helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 10 és 17, délután 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap is napos, gomolyfelhős időre van kilátás, de délutántól a nyugati tájakon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

A görbe fák erdejének rejtélye

Krzywy Las erdeje görbe alakú fákból áll, a szakértők több elmélettel is előrukkoltak a különös jelenség megmagyarázására.

Ezt is szeretjük