Sokfelé várható eső a hétvégén: marad a borongós, de meleg idő
Nem javul túl sokat az időjárás a hétvégén.

felhok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken az ország északkeleti, északi felében a fátyolfelhőzet mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar szórványosan kialakulhat. A Dunántúl délnyugati, nyugati részén kevés felhőzetre és sok napsütésre számíthatunk, és errefelé kisebb a csapadék esélye is.

Az Északi-középhegység és Észak-Alföld tágabb környezetében az északkeleti, másutt a nyugatias szél megélénkül. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Szombaton a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Főleg délutántól várható többfelé helyi zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadással, jégesővel. Az északi szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés hatására egyre inkább összefüggő felhőtakaró alakulhat ki. Sokfelé várható zápor, zivatar. Csapadék a nap bármely szakában kialakulhat. Az északi szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarban erős, esetleg viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 28 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

A 8 legjobb fotó a Földről a NASA szerint

A képek hűen tükrözik a kutatóközpont nagy érdeklődését a világ csodái felé: az űrállomásokon és a megfigyelőállomások által készített fotók mind olyan jelenségeket mutatnak be, ami igazán a világűrből nyújt elképesztő látványt.

Ezt is szeretjük