Nem fogunk unatkozni az időjárást illetően a hétvégén
Szeszélyesnek ígérkezik a hétvégi időjárás.

felhok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a megnövekvő fátyolfelhőzet mellett szűrt napsütésre számíthatunk, emellett a Tiszántúlon gomolyfelhők is lehetnek az égen. Csapadék nem várható. A délies szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható.

Szombaton a vastag fátyolfelhőzet és a több helyen megjelenő középszintű felhők mellett többórás szűrt napsütés várható. A nap vége felé a Nyugat-Dunántúlon előfordulhatnak kisebb záporok. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, az északi és nyugati megyékben erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Kisebb záporok az éjszaka során elszórtan már kialakulhatnak, napközben inkább csak az északi és nyugati megyékben lehet néhol zápor, zivatar. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Különösen brutális darázsfaj szabadult el

Veszélyes rovarfaj jelent meg az Egyesült Államok nyugati partján. Az ázsiai óriásdarázs decemberben tűnt fel a térségben, az első példányok szakértők szerint egy kínai teherhajó szállítmányával érkezhettek.

Ezt is szeretjük