Lehűléssel érkezik a hosszú hétvége: visszatérnek a mínuszok, és havazás is lehet
Sajnos egy időre ismét el kell búcsúznunk a szép, tavaszi időtől.

április-időjárás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a hidegfront felhőzete dél felé elhagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Késő délutántól, estétől a délnyugati, valamint az északi megyékben lehetnek erősebben felhős körzetek. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, de este, késő este délnyugaton már lehet eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet elsősorban a Dunántúlon és északkeleten sokfelé erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett sokfelé erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan kialakulhat zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos széllökések kísérik. A minimum-hőmérséklet -2 és +6, a csúcsérték 9 és 14 fok között várható.

április-időjárás2
Fotó: Marvin Wildt / Getty Images Hungary

Vasárnap több-kevesebb napsütésre, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Estére már sokfelé kiderülhet az ég. Helyenként előfordulhat zápor, kezdetben elvétve zivatar (a hajnali órákban északkeleten a hegyekben még egy-egy hózápor sem teljesen kizárt). Többfelé megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Ezek most a világ legszebb természetfotói: ritkán látni ehhez fogható képeket

Különleges szépségükben mutatják meg az élővilágot ezek az alkotások.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük