Havazás és mínuszok jönnek a hétvégén: mutatjuk, melyik megyékben tér vissza a tél
A tavasz egyelőre nem akarja megmutatni magát.

márc-időjárás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken alapvetően erősen gomolyfelhős időben lesz részünk több-kevesebb napsütéssel, de lehetnek - főleg az Észak-Dunántúlon - felhősebb körzetek. Szórványosan kialakulhat zápor, valamint egyre többfelé hózápor, sőt néhol az ég is megdörrenhet. Az északnyugati, északi szelet élénk lökések kísérhetik a Dunántúlon és a keleti megyékben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hosszabb napos időszakok főleg az északkeleti megyékben lehetnek. Szórványosan várható hózápor, zápor, északnyugaton helyenként kisebb havazás, havas eső is lehet. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

márc-időjárás2
Fotó: Johner Images / Getty Images Hungary

Vasárnap a zárt felhőzet az ország déli, délkeleti felén is vékonyodik, szakadozik, de ott csak rövid napos időszakok valószínűek. Hazánk északnyugati felén napos idő lesz a jellemző, majd a Kisalföldön estefelé erősebben megnövekedhet a felhőzet. Főleg a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, havas eső, eső, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Estefelé északon, északnyugaton lehet egy-egy zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szél sok helyütt megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük